Bjørk

Vil ha Bjørk til Finnmark

Bookingagent Roar Stengrimsen ønsker å gjøre Midnattsrock i Lakselv til en festival av nasjonal størrelse. – Målet er Bjørk og Mari Boine sammen på scenen på Brennelvneset neste år, sier Steingrimsen, som prøvde å få Sting til Finnmark i år. 28. juli i år er det norske navn som Bigbang, Steinar Albrigtsen og Soda som topper plakaten.

Kalender

Konsert: Palette

20/06/2024 Kl. 19:30, Døren (og baren) åpner kl. 18:30

Oslo

The Handover // Becco

20/06/2024 Kl. 20

Oslo

Salif Keita-konsert

21/06/2024 Kl. 19.30

Viken

Ensemble KammerKlang i Bugården kirke

21/06/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

— Vi har fått beskjed om at Sting var opptatt i år, men han signaliserer at han ikke utelukkes for 2002, sier festivalgeneral Victor Gamst til Finnmark Dagblad.

Midnattsrock arbeider i allianse med Roar Stengrimsen i bookingbyrået Villspor i Oslo, som blant annet har en finger med i spillet i Akustisk vinter-konsertserien og Bergen i verden-festivalen i Oslo. Stengrimsen arbeider nå med sluttføringen av det musikalske programmet for Midnattsrock 2001, samtidig som han planlegger islandske Bjørks konsert i St. Petersburg i 2003. Samme år vil han ha Bjørk og Mari Boine sammen på scenen på Brennelvneset i Lakselv.

– Jeg var tilskuer på Midnattsrock på 80-tallet, og festivalene var enormt flotte og morsomme. Å utvikle ideen videre og over landegrensene blir kjempetøft. Midnattsrocken har kjempepotensiale langt utenfor landets grenser, mener Stengrimsen.

Til årets festival har Stengrimsen booket russiske Spitfire, Misvær Skaforening, Bigbang, Midnight Choir, Steinar Albrigtsen, dancebandene Ice og Soda, Bjarte Hjelmelands countrygruppe Cowbiz, Johns Quijote og Slit Image.

– Det økonomiske fundamentet for framtida er enormt viktig. Vi har visjoner om å gjøre dette til en attraktiv festival langt mot nord. Den skal gjøres kjent langt utenfor landets grenser og vi vil ha store navn oppover. Navn som Sting, Bjørk og Peter Gabriel. Sammen med beliggenhet og det flerkulturelle elementet på Nordkalotten, er de ikke vanskelig å be, mener Stengrimsen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.