Information (foto: Lars Strand)

Technoduo på strippebar

Technoduoen Information gjør i kveld en konsert på strippeklubben Diamond Go Go Bar i Oslo. – En eller annen form for stripping blir det, lover Jørgen Knudsen i Information.

Kalender

Ensemble KammerKlang i Bugården kirke

21/06/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Salif Keita-konsert

21/06/2024 Kl. 19.30

Viken

Valdres sommersymfoni – festivalen

21/06/2024 Kl. 1800

Innlandet

Anledningen er åpningsfesten av kunstfestivalen Performer som byr på utstillinger, film, konserter, performance, lyrikk, video, diskusjoner med mere.

— Vi har alltid prøvd å spille på så forskjellige steder som mulig, sist knuste vi en Opel Ascona i et parkeringshus i Stavanger, sier Jørgen Knudsen i Information, for øvrig
spellemannprisnominert i 1999 for «Artifacts».

Denne kvelden prøver Information ut en mer poppreget retning enn tidligere, med Trine Falch Johannessen (alias Catharina Falcone) på vokal.

— Trines tekster har et kraftig erotisk tilsnitt, så vi tror ikke konserten vår vil skremme det vanlige klientellet, sier Knudsen.

Selv om Diamond Go Go Bar for anledningen inntas av åpningsfesten for Performer, blir det allikevel stripping ifølge Knudsen.

— En eller annen form for stripping blir det. Om damene tar av seg trusen vet vi ikke. Information har ikke ansvaret for strippingen. Det er ikke stripping det handler om, vi jobber med et prosjekt som heter Naked Information, og det er det det handler om. Hvem som helst kan for øvrig komme opp og strippe. Lokalet er godt og varmt.

Information tar sikte på å gi ut ny plate i 2002, gjennom plateselskapet Rune Grammofon.

— Naked Information er langt mer pop enn det vi har gjort tidligere, vi satser på fengende refrenger, god vokal og steady beats. Men plata for Rune Grammofon blir uten vokal.

Først og fremst er Information opptatt av å gjøre spennende og visuelle opptredener på scenen.

— Vi har en del av musikken på bånd, men det blir et kommuniserende sett. Det er slitsomt å se på dagens unge som bare glor ned i apparatene sine på scenen. Og det hjelper ikke med litt videoflimring og lysblinking, jeg får i alle fall ikke tenning, avslutter Knudsen.

Performer foregår i hovedsak på Ridehuset på Grev Wedels plass i Oslo. Her er programmet:

22. mars, Ridehuset: Utstillingsåpning: Siri Austeen, Ivar Smedstad, Ketil Nergaard, Anna Karin Rynander, Hans Christian Gilje, Kristin Günther og Tommy Olsson stiller ut lyd- og videoinstallasjoner, skulpturer med mere fram til og med 1. april. Per Platou, Norbert Schliewe og Marianne Østengen stiller med musikk og performance på åpningsdagen.

25. mars, Unge Kunstneres Samfund: Jürgen Moritz presenterer elektroscenen i Wien. Anne Hilde Neset fra The Wire presenterer ny elektronisk musikk.

28. mars, Unge Kunstneres Samfund: Videoprogram med Beaconsfield Artworks og Anne Louise Tvete.

31. mars, Ridehuset: Sceneprogram med Katrine Bølstad, Håkan Sandell, Annika Ström, Opiate, Elisabeth Mathiesen,Orchard, BuckleBunnies, Tommy Olsson, Scanner/David Cunningham, The Four med mere.

1. april, Ridehuset: Sceneprogram med Hans Christian Gilje, Silje Vethal, Kjersti Bronken Senderud, Cikada, KreutzerKompani, Omkal Fatr, Consentus, Pierre Bastien med mere.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.