St. Thomas

St. Thomas til Royal Albert Hall

St. Thomas er postbudet fra Furuset som tok kassegitaren sin og reiste til Berlin for å satse på musikken. Med albumet «I’m Coming Home» havnet han høyt oppe på mange kritikeres lister for plateåret 2001, og nå følger han opp med royal konsertdebut. Søndag 3. februar holdt St. Thomas en utsolgt solokonsert i Stockholm sammen med Lambchop, og etter konserten kom beskjeden fra det amerikanske alt. country-bandet: Vi vil ha deg med på turné. Dermed får Londons mest celebre scene Royal Albert Hall norgesbesøk 7. mai. – Helt utrolig, sier St. Thomas til Ballade.

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

— Kurt Wagner (Lambchop) ringte meg dagen etter Stockholms-konserten og fortalte at han ville snakke med meg, forteller Thomas Hansen alias St. Thomas på telefon fra Berlin. – Vi var alle fortsatt i byen, så jeg dro opp på hotellrommet hans og fikk beskjed om at han likte det han så kvelden før, og at han ville ha meg med på den kommende Europaturnéen. Jeg ble helt målløs, forteller Hansen som fortsatt har vanskeligheter med å tro at det er sant.

— Dette er helt utrolig. 7 uker på veien med start i Portugal! Jeg gleder meg selvsagt vilt, sier en entusiastisk Hansen som nå må velge ut to medmusikanter fra bandet sitt. Lambchop har nemlig satt en grense ved max to musikere fra bandet som ellers følger Hansen i både tykt og tynt. Med tolv musikere fra Lambchop vil et fullt bandoppsett skape unødig kaos på en allerede hektisk turné.

Konserten i Royal Albert Hall sammenmed Lambchop og Vic Chestnut blir en av nærmere 70 konserter som St. Thomas har på programmet fra turnéstart 22. februar til turnéslutt 18. mai. Først gjør Hansen en Englands-turné sammen med Richard Hawley før en tidagers Norgesturné står på programmet. Deretter går turen til mellom-europa, før de 4. april møter Lambchop i Portugal.

I forbindelse med turnéen vil også det kritikerroste albumet «I’m Coming Home» bli relansert i Norge. Albumet er også nylig sluppet i Europa gjennom Lambchops plateselskap City Slang og Virgin. St. Thomas vil også USA-debutere om kort tid. Det nystartede selskapet Misra Records har inngått en lisensieringsavtale der de vil slippe begge albumene i USA 1. april i år.

Og etter en intens turné-vår er det lite som tyder på at Hansen får slappe av. En USA-turné er nemlig under full planlegging i månedskiftet august/september. – Neida, det blir ikke for mye stress for meg. Dette er bare utrolig gøy, avslutter han.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev