Thulsa Doom

På vei mot VM i rock

Thulsa Doom har sluppet sin debutplate til stort sett gode kritikker og har tilbakelagt første runde i VM i rock i Bilbao i Spania. I kveld, fredag 11. mai, viser gruppa fram sin tunge rock på Betong i Oslo.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Albumet ”The Seats Are Soft But The Helmet Is Way Too Tight” var ferdig innspilt allerede i november, men kom først ut på Duplex Records, via distributør EMI Norsk, mandag denne uka. Og etter fire konserter i Spania, deriblant første runde i VM i rock, er gruppa nå tilbake for å rocke Betong i Oslo.

– 14 band er blitt plukket ut til verdensmesterskapet på bakgrunn av plater og demoer. Så spiller to til tre av disse konserter hver torsdag framover, der fem band plukkes ut til en finale. Vi banka de bandene vi spilte mot og fikk gode signaler fra jurymedlemmene, så jeg regner med at vi kommer oss til finalen i juni, forteller låtskriver og gitarist Ole Petter Andreassen.

Andreassen driver Caliban Studios, og det var gjennom arbeidet her han plukket ut musikerne som utgjør Thulsa Doom. Bandet består av musikere med bakgrunn fra The Cumshots, Rumboid, Brut Boogaloo, Black Debbath og Gartnerlosjen.

– Thulsa Doom er en supergruppe bestående av kremen av oslorockere. Her har det ikke vært noe kompiskjør overhodet, Egil [Hegerberg, Gartnerlosjen] er med fordi han spiller bra bass, sier Andreassen til Dagsavisen.

Men selv om Andreassen er fornøyd med positive anmeldelser i Dagsavisen, VG, Nettavisen og NRKs Upunkt, er det gode humøret noe redusert på grunn av det han mener er en fullstendig usaklig anmeldelse i Aftenpostens Oslopuls.no (anmeldelsen har ikke stått på trykk i papirutgaven).

Her skriver anmelder Harald Fossberg følgende: ”Jeg var på en fest der Gartnerlosjen-guttene også var. En av guttene tisset på seg for en 50-lapp. Ute var det februar og 15 minus. Ikke særlig lurt, tenkte jeg. Denne platen er litt sånn: Man mistenker Gartner-guttene med venner for å ha sittet på fest og sagt: – Gi oss en 50-lapp og tre timer i studio, så lager vi en stoner-gruppe! – Og så tar vi navnet etter skurken i «Conan»-filmen! – He, he, enormt bra asse!”

– Egil Hegerberg er det eneste medlemmet i Thulsa Doom med bakgrunn fra Gartnerlosjen. Thulsa Doom ble startet lenge før jeg ble med i Black Debbath, og Egil kom med et godt stykke ut i prosessen. Dessuten er han ikke en gang med på å skrive sangene, men spiller bare bass. Det er greit at en anmelder har en personlig mening, men han bør jo skrive noe annet enn fullstendige usakligheter, raser Andreassen.

For ordens skyld, under følger utdrag av noen andre Thulsa Doom-anmeldelser. Konserten på Betong er fredag 11. mai, dørene åpner kl. 20 og oppvarmingsbandet Crispin Dean begynner å spille kl. 22. Du kan lese hele anmeldelsen fra Oslopuls.no her.

Her kan du oppleve Thulsa Doom live:
   
• 12. mai: Betong, Oslo
• 28. juli: Sunndal Rock Festival (headlinere)
• 10.-11. august: Øyafestivalen, Oslo
• 25. august: Ørsta Rock Festival
• 1. september: Lost Weekend, Askøy
• 5. oktober: Subsirkus, Tromsø

«… dette albumet er frelse i intensivt format. Med Papa Dooms eksosvokal og bandets lavtliggende brutale tyngdepunkt er Thulsa Doom gjennomslagskraftige som få. Thulsa Doom kan bli det neste bandet som sprenger grensene langs «The Nor-Wave.»
Dagsavisen

”Jada, det er karikert tegneserie-rawk. Jada, du rennes ned av klisjeer. Men neida, foten din står ikke stille et øyeblikk når du spiller dette høyt. Kanskje går det litt hardt for seg, men du må bare bli med på turen. Vi kan godt kalle det en form for frivillig tvang.”
Nettavisen, terningkast 4

” Trygt plassert et sted mellom Black Sabbath, Fu Manchu og Gluecifer kjører Thulsa Doom løpet sitt konsentrert, og inn til en bra tid. Ikke øverst på pallen, men på poengplass. ”
NRK Upunkt, terningkast 4

” Thulsa Doom er ikke plagsomt originale, men utfører håndverket sitt på en ypperlig måte. I avslutningsnummeret, “Way Too Tight”, avslører de faktisk også følsomhet midt i riff-kjøret. Kick ass? Jo da, til tider mer enn nok!”
VG, terningkast 4

«Med bakgrunn fra utallige andre bandprosjekter, viser Thulsa Doom hvor skapet skal stå, og hvem som er
konger på haugen. Fet, tung ørkenrock med buldrende overstyrt bass som røsker i mageregionen, beinhard tromming, møkkete gitarspill, krakilsk munnspill og jamrende vokal tar deg videre ut blant kaktus og meskalin.”
Puls.no

«En ganske så trivelig blanding av punka riff-rock, 70-talls metal, til seig sirups rock i gata til Kyuss. Du som har sansen for Queens of The Stoneage og Fu Manchu bør kanskje titte litt hva som foregår i lille Oslo også.”
Nattguiden

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.