Superjupiter

NM i synth

15. juni blir det igjen Norgesmesterskap i Synth på Røde Mølle i Fredrikstad. Det er andre gang dette noe uhøytidelige mesterskapet arrangeres. Også i år stiller fem band til sikkert knivskarp dyst.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Norgesmesterskapet i Synth arrangeres av musikkorganisasjonen The Crypt, som i år lover et enda bredere spekter av artister og deltagere enn i fjor. I tillegg til de fem norske bandene som skal konkurrere om ære og berømmelse, har The Crypt har også hentet inn «synthinfernoet» Statemachine fra Stockholm. Statemachine skal underholde såvel deltagere som publikummere etter at NM-delen er avsluttet.

Arrangementet er i år lagt til tradisjonsrike Røde Mølle i Fredrikstad. Her vil det på dagen i følge arrangørene være lyd- og videomesse der leverandører og andre aktører innen lyd og video vil vise siste skrik av utstyr. Denne delen er åpen både for publikum og artister fra kl. 12 på formiddagen og utover mot de små timer. Konsertene begynner på kveldstid.

Årets deltagere er Cue to Recall (Kløfta), Panorama (Sarpsborg), Pride and Fall (Stavanger), SuperJupiter (Oslo) og Spektralized (Fredrikstad). Du kan lese mer om hver enkelt artist på denne undersiden hos thecrypt.nu, der du også finner bilder fra fjorårets Norgesmesterskap, som for øvrig ble vunnet av Echo Image.

Bedømmingen i NM-delen vil bli foretatt både av en fagjury og av publikum, hvis stemmer teller 50 % hver. Fagjuryen består av Arvid Skancke-Knutsen (Ballade.no, Puls m.m.), Tollef Ladehaug (Dominion m.m) og Stefan Rosell (Shadowland). Kveldens konferansier går under det klingende navnet Holminator.

Arrangørene skriver at de venter stort oppmøte, og at det kan være gunstig for både lokale og tilreisende entusiaster å benytte seg av forhåndssalget av billetter.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.