Kenneth Sivertsen

Kenneth Sivertsen: Et liv i musikken

Musikk-Norge fikk denne julen den triste beskjeden om at komponisten, musikeren og sangeren Kenneth Sivertsen døde, etter lengre tids sykdom. Kenneth Sivertsen døde på Haukeland sykehus 24. desember, og ble gravlagt i Moster kirke fem dager senere. Som en liten hyllest bringer Ballade her videre Sivertsens biografi, slik den presenteres i MICLEX.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Komponist, musiker, sanger og underholdningsartist, f. 16.01.1961 i Mosterhamn, Bømlo i Hordaland. Sivertsen er stort sett selvlært som musiker, men har i perioder studert gitar hos Torbjörn Wiberg og Arild Hansson, og komposisjon med Magnar Åm. Sivertsen har arbeidet innen mange genre, og allerede i 1984 ble hans første symfoni oppført av Oslo Filharmoniske Orkester som også uroppførte hans symfoni nr. 2: Timeglasset og Morgonstjerna i 1989. Han har skrevet musikk på bestilling fra NRK, Rikskonsertene, Nye Carte Blanche og Trondheim symfoniorkester. I 2004 ble hans Requiem uroppført med norsk messetekst i Grieghallen av Bergen Filharmoniske Orkester, forsterket med solister og jazzgruppe.

I 1990 ble han introdusert for Mike Mainieri av ►Bendik Hofseth, som den gang spilte sammen med Mainieri i Steps Ahead. De deltar begge på debutplaten hans Flo (1990). Tre år senere spilte Mainieri på Sivertsens CD Remembering North. Michael Brecker er også med på denne platen, som fikk en meget god mottagelse både nasjonalt og internasjonalt. One Day In October har også et kremlag av musikere, Brecker og Mainieri er med, i tillegg til bl.a. John Patitucci på bass og Peter Erskine på trommer. De spiller bl.a. «Våren» av Edvard Grieg. På Draumespor synger han «Den fyrste song» i duett med ►Bjørn Eidsvåg.

Et meget omtalt forhold til sangeren og artisten Herborg Kråkevik resulterte i en fire år lang kabaretperiode, med kjempesuksess, her fikk Sivertsen utfolde sine talenter som komiker. Bruddet mellom de to resulterte i flere betraktninger fra Sivertsens side, som på CD-en Blod & Bensin (2000).

Den musikalsk uberegnelige Sivertsen har også servert publikum 12 av våre mest kjente bedehussanger på CD-en Melk og honning fra 1998, som bømling kjenner han disse sangene fra barnsben av.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Krafttak for sang

Fagkonsulent

Folkeakademienes landsforbund – Sang i eldreomsorgen

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev