Kenneth Sivertsen

Sivertsen-støttekonsert utsatt

Støttekonserten til inntekt for Kenneth Sivertsen er utsatt på ubestemt tid. Planen var at konserten skulle foregå i Grieghallen i Bergen førstkommende fredag, men arrangørene kunne ikke legge inn en økonomisk garanti for konserten.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Arrangørene tok ikke sjansen på en økonomisk sjanseseilas, spesielt ikke etter at en lignende støttekonsert på Smuget i Oslo tidligere i høst endte som en publikumsfiasko.

– Jeg jobber nå med en konsert i Håkonshallen 21. oktober sammen med Hansakvartetten, som gir ut min strykekvartett nr. 1 på cd i disse dager. Det blir i så fall en ren klassisk konsert, med mine gitarstykker som et element, sier Kenneth Sivertsen selv til BA, og legger til at situasjonen ser lysere ut i dag.

– Det er jo også et poeng at huset mitt ser ut til å være reddet, selv om ikke alle brikkene er 100 prosent på plass. Jeg er ikke så veldig på stumpene lenger.

Sivertsen har utestående gjeld på rundt 900.000 kroner, som er bundet opp i huset hans i Bømlo. I tillegg skylder han én million kroner i skatt. Det økonomiske uføret har ført til at kreditorene ønsket å selge huset hans på tvangsauksjon, men i august klarte Sivertsens advokat, Jørgen Riple, å forhandle seg fram til en mulig løsning.

– Vi er optimister. Sparebank1 og skifterettens advokat har akseptert vår skisse til løsning. Familien til Kenneth eller en nyopprettet stiftelse vil overta huset for en gitt sum, og dernest stille det til disposisjon for komponisten Kenneth Sivertsen, sier Riple til BA.

Også ordfører i Bømlo kommune, Inge Kallevåg, har håp om en løsning i forhold til Sivertsens utestående skatteinnbetalinger.

– Vi skal fortsette dialogen fremover for å finne en løsning. Kenneth må jo ta et konkret initiativ overfor kommunen. Så skal vi gjøre det vi kan. Men å ettergi gjelden vil virke negativt på innbyggerne i Bømlo, tror Kallevåg.

Sivertsen lever på pensjon, og har legeforbud mot å jobbe og turnere mye. Sist helg vågde han seg til Sogn, men han gikk av scenen etter noen minutter – som som førte til oppslag i lokalavisa.

– Jeg er prototypen på en bohem, og da får man av og til gaten midt i trynet. Jeg klarer ikke å være i full shape hele tiden. Men jeg nekter for at noen dårlige konserter og opplevelser skal skygge over en lang karriere. Livet går videre, og jeg tar eventuell kritikk ad notam.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.