Alfred Fredsfestivalen logo

Festival for fred

I dag, onsdag 5. desember, starter Alfred – fredsfestivalen på Chateau Neuf i Oslo. Fram til 10. desember skal fredstanken og det daglige arbeidet for fred og solidaritet feires med konserter og arrangementer. Fredag 7. desember er det blant annet duket for visejam for fred. Bak jamen står viseklubben Nye Skalder, som også er aktuelle med konserten Wigelius & co.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Festivalen Alfred benytter seg av et bredt spekter av uttrykk. Seminarer og debatter står side om side med rollespill, teater, utstillinger og musikk i et tettpakket program. Hver kveld arrangeres det konserter som spenner fra rock til viser. Zoom-vinnerne The Jessica Fletchers deler scene med trondheimsgruppa Trush, kunstnerkollektivet Volapük holder «Late Night Culture Show», og Bare Egil Band avslutter festivalen med konsert mandag 10. desember.

Nye Skalder tar over Biblioteket på Chateau Neuf, fredag 7.12 klokka 23.00, og holder på et stykke utover natten med visejam for fred. Denne gruppa kan du også se førstkommende søndag på Renseriet i Oslo. Der de presenterer Wigelius & Co, en trio som vil holde en forestilling bygget rundt Björn Afzelius’ musikk.

Den svenske poeten og sangeren Björn Afzelius døde den 18/2 1999 – bare 52 år gammel. Hans musikk er fylt av empati, ekte følelser og meninger – det gjør at hans musikk er så elsket. Denne kvelden blir et utvalg av Afzelius’ viser framført på Renseriet av Wigelius & Co, dvs Per Wigelius, Patrik Andersson og Eva Nykvist fra Sverige.

Wigelius & Co har holdt sin hylningskonsert et trettitalls ganger før, og de vil fortsette å spre og bevare den store viseskatten som Afzelius etterlot seg og som betyr så mye for så mange mennesker her i Norden.

Et komplett program for Alfred – fredsfestivalen finner du her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.