Valdres sommersymfoni 2019 (Foto: Valdres sommersymfoni)

Syvsifret støtte til klassisk musikk i Valdres

Nye avtaler mellom Norsk ressurssenter for klassisk musikk og Sparebankstiftelsen DNB.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Avtalene går over tre år, fra 2021 til 2023, og omfatter støtte til prosjektene «Instrumenter i fokus» og «Valdres sommersymfoni-kursene», skriver Valdres sommersymfoni i en pressemelding.

– Vi er utrolig glade for at Sparebankstiftelsen anerkjenner arbeidet vi gjør, og ønsker å bidra til at vi nå kan gi et enda bedre tilbud til barn og unge, forteller direktør i Norsk ressurssenter for klassisk musikk, Mona Kleven.

Kursene under Valdres sommersymfoni er kjent for mange, og er i følge arrangøren de største i sitt slag i Nord-Europa. Kursene har blitt arrangert siden 1994, og gir 300 barn og unge mulighet til å komme sammen til intensive dager på Valdres folkehøgskole med instrumentalundervisning og samspill i orkester. Valdres sommersymfoni får 900 000 kroner i støtte til kursene av Sparebankstiftelsen DNB.

«Instrumenter i fokus» er et nasjonalt rekrutterings- og tiltaksprosjekt rettet mot instrumentene harpe, fagott, obo, kirkeorgel og kontrabass. Prosjektet ble satt igang i 2016 for å øke antallet elever som spiller disse instrumentene og antallet søkere til høyere utdanning, melder Valdres sommersymfoni. «Instrumenter i fokus» støttes med 1 710 000 kroner av Sparebankstiftelsen.

– Både kursene under Valdres sommersymfoni og «Instrumenter i fokus» er tiltak som kommer barn og ungdom over hele landet til gode, sier direktør Mona Kleven. – På grunn av koronasituasjonen blir det ikke fysiske kurs i år, men vi er glade for å i stedet kunne gi et godt digitalt tilbud til kursdeltakerne. På festivalsiden gleder vi oss enormt til å ønske publikum velkommen til Valdres sommersymfoni om tre uker, og arrangere fysiske konserter som noen av de første siden koronakrisen stengte ned samfunnet 12. mars, forteller hun.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev