Valdres sommersymfoni 2019 (Foto: Valdres sommersymfoni)

Syvsifret støtte til klassisk musikk i Valdres

Nye avtaler mellom Norsk ressurssenter for klassisk musikk og Sparebankstiftelsen DNB.

Kalender

Avtalene går over tre år, fra 2021 til 2023, og omfatter støtte til prosjektene «Instrumenter i fokus» og «Valdres sommersymfoni-kursene», skriver Valdres sommersymfoni i en pressemelding.

– Vi er utrolig glade for at Sparebankstiftelsen anerkjenner arbeidet vi gjør, og ønsker å bidra til at vi nå kan gi et enda bedre tilbud til barn og unge, forteller direktør i Norsk ressurssenter for klassisk musikk, Mona Kleven.

Kursene under Valdres sommersymfoni er kjent for mange, og er i følge arrangøren de største i sitt slag i Nord-Europa. Kursene har blitt arrangert siden 1994, og gir 300 barn og unge mulighet til å komme sammen til intensive dager på Valdres folkehøgskole med instrumentalundervisning og samspill i orkester. Valdres sommersymfoni får 900 000 kroner i støtte til kursene av Sparebankstiftelsen DNB.

«Instrumenter i fokus» er et nasjonalt rekrutterings- og tiltaksprosjekt rettet mot instrumentene harpe, fagott, obo, kirkeorgel og kontrabass. Prosjektet ble satt igang i 2016 for å øke antallet elever som spiller disse instrumentene og antallet søkere til høyere utdanning, melder Valdres sommersymfoni. «Instrumenter i fokus» støttes med 1 710 000 kroner av Sparebankstiftelsen.

– Både kursene under Valdres sommersymfoni og «Instrumenter i fokus» er tiltak som kommer barn og ungdom over hele landet til gode, sier direktør Mona Kleven. – På grunn av koronasituasjonen blir det ikke fysiske kurs i år, men vi er glade for å i stedet kunne gi et godt digitalt tilbud til kursdeltakerne. På festivalsiden gleder vi oss enormt til å ønske publikum velkommen til Valdres sommersymfoni om tre uker, og arrangere fysiske konserter som noen av de første siden koronakrisen stengte ned samfunnet 12. mars, forteller hun.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.