Ephemera (photo: Hugo Lütcherath & Aslak Høyersten)

Etterlengtet Ephemera-turné for Rikskonsertene

– Nå skal vi gjøre opp for oss, lover Ephemera. Endelig skal også fansen under 18 år få sitt. Rikskonsertene har nemlig sendt Bergenstrioen på skolekonsertturné i Nord-Trøndelag. Inger Lise Størksen husker selv skolekonsertene på Håstein ungdomsskole i Laksevåg, og sier: – Det var alltid utrolig kjekt når det kom musikere på besøk, og vi kunne gå på konsert i stedet for å ha matte.

Kalender

Flygelinnvielse

02/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Av Torstein Ellingsen, for Rikskonsertene

— Vi har jo fått en del fans på ungdomsskoletrinnet, og får mye e-post fra dette publikummet. Men siden vi stort sett bare spiller på rockeklubber med 18-årsgrense, har det vist seg å være vanskelig å møte dem. Det er jo altfor få ungdomskonserter rundt omkring, sier Inger Lise Størksen. Derfor koser de tre jentene seg på skolekonsertturné, sammen med lyttende 8., 9. og 10. klassinger.

Ephemera kan faktisk feire ti år i 2004. Det begynte med kjellermusikk, klimpring på gitaren og coverlåter. Da var Inger Lise 17 år, og makkerne Jannicke Larsen og Christine Sandtorv 18. Snart våget de seg imidlertid på egenkomponerte låter, og plutselig oppdaget plateselskapet BMG dem. Det resulterte i CDen «Glue» i 1996, gode anmeldelser og den første skaren av fans.

Men jentene ville stå på egne bein og etablerte plateselskapet Sun, som alle de tre neste CDene er gitt ut på. Siden har rekken av radiohits, musikkpriser, lovord og høye terningkast blitt stadig lenger, med plata «Air» som foreløpig høydepunkt. Har du ikke fått med det førstesingelen «Girls keep secrets in the strangest ways» eller «Countrysong», må du ha hatt radioen slått av i hele 2003. I fjor ble trioen både kåret til årets popgruppe av Spelemannkomiteen og mottok den gjeveste Alarmprisen.

Til inspirasjon
Ephemera synger, spiller gitarer, piano, klokkespill og arrangerer selv all koring. Vanligvis har de med seg et helt band, men til Nord-Trøndelag reiser de som en akustisk triopakke.

— På skolekonserten skal vi spille en blanding av musikk fra siste plate og noe fra de tidligere, i tillegg til å fortelle litt om oss selv og hvordan vi startet band. Kanskje klarer vi å inspirere andre til å gjøre det samme, håper Inger Lise Størksen. Selv husker hun alle de fine skolekonsertene på Håstein ungdomsskole i Laksevåg.

— Det var alltid utrolig kjekt når det kom musikere på besøk, og vi kunne gå på konsert i stedet for å ha matte.

Turneliste
Torsdag 29.01 Rørvik skole og Nærøy ungdomssole, Kolvereid
Fredag 30.01 Høylandet skole og Overhalla skole
Mandag 02.02 Høknes skole, Namsos
Tirsdag 03.02 Bangsund skole og Namsos ungdomskole
Onsdag 04.02 Otterøy skole, Fosslandsosen og Jøa skole
Torsdag 05.02 Namsskogan skole og Røyrvik skole, Limingen
Fredag 06.02 Sørli skole og Stortangen skole, Nordli

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev