Cissokho System (Foto: Rikskonsertene.no)

Solo Cissokho på turné for Rikskonsertene

– Solo Cissokho er en verdensstjerne bosatt i Norge som altfor få nordmenn kjenner. Og det er for galt, sier direktør Einar Solbu i Rikskonsertene. Nå blir det en større turné som nok kan bøte på den situasjonen, der seks mann sterke Cissokho System skal opptre fra Bodø til Kristiansand. Turnéen avsluttes på Parkteatret i Oslo 16. oktober, og deretter bærer det videre til bl.a. Göteborg og Paris.

Kalender

Popquiz på Røverstaden

28/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

MIMMI

02/10/2020 Kl. 19:30

Oslo

Claudia Scott

03/10/2020 Kl. 19:00

Oslo

Solo Cissokho er en av verdens fremste utøvere på strengeinstrumentet kora. Han er bosatt i Norge, og vant BBC Awards for World Music 2003 sammen med svenske Ellika Frisell, og ble nominert til Nordisk råds musikkpris tidligere i år.

— Cissokho er svært etterspurt i utlandet, og når han turnerer med Cissokho System blir det en energisk og utadvent musikkopplevelse som bør bidra til at denne musikken setter solide spor her hjemme også, sier Einar Solbu i en kommentar.

Cissokho System kom nylig med platen «Kaîra». Bandet underholdt musikkbransjen som det eneste bandet innen world music på by.Laarm i vinter. Turneen starter i Bodø 3. oktober (på Sinius), fortsetter på kulturhuset i Tromsø (4.10), Samfunnet i Ås (8.10), Kroa i Bø (9.10), Treskeverkstedet i Førde (10.10), Samsen i Kristiansand (15.10), og avslutter på Parkteatret i Oslo 16. oktober. Bandet turnerer videre i Göteborg og Paris.

I Cissokho System samarbeider Solo Cissokho med fremragende norske og afrikanske musikere som Olav Torget (gitarer, vokal), Tonny Kluften (bass), Kossa Diomande (djembe, vokal), Aliou Cissokho (perkusjon, vokal) og Harald Skullerud (trommer, perkusjon).

Solo og Aliou Cissokho er grioter fra Senegal. Griotene har i århundrer sunget sitt folks historie, I dag er griotene leverandører av melodier til all popmusikk i det vestlige Afrika. Cissokho Systems musikk tar utgangspunkt i denne tradisjonen, og de groovy rytmene og melodiske sanglinjene er deres varemerke.

— Det bor mange uoppdagete verdensmusikere her i landet. Vi må til Storbritannia eller Frankrike for at noen skal legge merke til oss, sier Cissokho nøkternt. Men han har et entusiastisk publikum blant skolebarna her til lands etter å ha gjort 1000 skolekonserter på sju år. Ikke så liten begivenhet tatt i betraktning at han like gjerne kunne stått på en storscene i Paris eller London som i en gymsal på en norsk skole.

— Kora verken var eller er et kjent instrument her, slik det for eksempel er i Paris. Så jeg tenkte jeg skulle være her en stund og gjøre koraen kjent, sier Cissokho. I utlandet har også han også spilt med verdensstjerner som Youssou N’Dour og Ali Farka Toure.

Solo Cissokho kom til Norge i 1995. Hans første CD-utgivelse var nettopp en kombinasjon av norsk og afrikansk musikk – albumet «Fra Senegal til Setesdal» som han spilte inn sammen med den norske kvederen Kirsten Bråten Berg.

Stillinger

Direktør

Fond for utøvende kunstnere

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev