Padik (Foto: Samspillweb.no)

Padik hos OsloFOLK

Samspill og Folkemusikkscena Oslo presenterer torsdag 22. mai gruppen Padik under OsloFOLK-paraplyen. Konserten er et ledd i det utvidete samarbeidet mellom Folkemusikkscena og Samspill, som er organisasjonen for verdensmusikere i Norge, og finner som vanlig sted på Parkteatret på Grünerløkka i Oslo.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Padik er baluchisk og betyr bjelle, en slik bjelle som kvinnen i Baluchistan har rundt ankelen når de skal gjøre seg ekstra vakre. Baluchistan ligger i Pakistan, Iran og Afganistan. Abdul Rahman Surizehi og Rostam Mirlashari kommer fra den iranske delen av Baluchistan, som medlemmer av en egen etnisk gruppe.

— Med sitt sterke og gnistrende musikalske uttrykk kommuniserer Padik med mennesker langt utover landegrenser, heter det i pressemeldingen vi har mottatt fra Samspill.

Gruppen Padik ble startet i 2001 som et samarbeide i forbindelse med Rostam Mirlasharis plateprosjekt med samme navn. Siden da har Padik spilt i ulike sammenhenger som for eksempel Södra Teatern, Skansen, ved festivalen «Kultur i exil» og i Quatar og London.

På konserten på Parkteatret vil man også få møte svenske Ellika Frisell som spiller fele og bratsj. Ellika har sterke røtter i den såkalte Bingsjøtradisjonen, men spiller også gjerne med musikere fra andre kulturer. Hun har samarbeidet med Padik siden 2001, og er i år nominert til Nordisk Råds Musikkpris, der fokuset er satt på utøvere av flerkulturell musikk. Hun er tidligere kjent fra grupper som Filarfolket, Den Fule og Rosenbergs Sjua, men hun har de siste årene også jobbet med indisk, afrikansk og iransk musikk. Sammen med Solo Cissokho, mottok Ellika tidligere i år BBC Radio 3 sin pris for beste grensesprengende World Music Plate.

Medvirkende under konserten er videre Abdul Rahman Surizehi (benjo, baluchisk cittra), Rostam Mirlashari (sang) og Rafael Sida (perkusjon). Vår egen Abdul Rahman Surizehi spiller benjo, og regnes som en av verdens ledende på dete instrumentet, som er baluchisk. Surizehi har turneet rundt i verden, både som solist og som medlem i en rekke grupper. Rostam Mirlashari synger tradisjonell og moderne folkemusikk fra Baluchistan i Iran. Han synger også i gruppen Goldbang, som har gitt ut en rekke plater. Rostam har også gitt ut to solo-CDer. Rafael Sida er født i Mexico, men har hatt Sverige som sitt hjemland de siste 25 årene, og har vært å høre med Hot Salsa, Amadu Jarr’s Higlife Orchestra og Erik Steen’s Flamenco Fusion.

Konserten finner sted på Parkteatret på Olav Ryes plass i Oslo, og er et samarbeid mellom Samspill og Folkemusikkscena Oslo. Dørene åpner klokken 20.00, og konserten starter en time senere.
Konsertserien OsloFOLK var en idé fra FolkemusikkSCENA i Oslo, som startet opp våren 2001. Senere har flere samarbeidspartnere kommet til, og den siste i rekken er Samspill, organisasjonen for verdensmusikere i Norge. FolkemusikkSCENA har også samarbeidet med Rikskonsertene om enkelte konserter i denne serien.

— Også tidligere har folkemusikk fra andre land blitt presentert i OsloFOLK, men gjennom Samspill sitt nettverk vil spennvidden i konsertserien bli enda bedre, het det nylig i en felles uttalelse fra FolkemusikkSCENA – Oslo, OsloFOLK og Samspill.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev