Eir Inderhaug

Eir Inderhaug og Ellen Ugelvik vant INTRO-klassisk

Lørdag ettermiddag konkurrerte seks unge musikere om å bli tatt ut til Rikskonsertenes lanseringsprogram INTRO-klassisk 2003-2005. Etter finalen kunne juryformann Einar Solbu annonsere to vinnere: Sopranen Eir Inderhaug (31) og Ellen Ugelvik (31) på klaver. Begge vil bli presentert med hver sin konsert under Festspillene i Bergen til neste år, samtidig som de bl.a. vil bli engasjert til Norgesturné for Rikskonsertene

Kalender

Cikada RBK + EAU

23/10/2020 Kl. 18:30

Oslo

Ivan Mazuze Band

24/10/2020 Kl. 19:00

Viken

Kampenjazz: Skarbø Skulekorps

25/10/2020 Kl. 20:00

Viken

Eir Inderhaug fremførte utvalgte sanger av Grieg med tekster fra Arne Garborgs «Haugtussa», «Der Sommer» av György Ligeti og «O luce quest’ anima» av Gaetano Donizetti.

— Det betyr mye å ha vunnet en plass i programmet, sier Eir. – Nå får jeg en reell mulighet til å gjennomføre prosjektene jeg har drømt om å gjøre, innenfor en reell tidsramme. Dette blir gøy; jeg gleder meg.

Ellen Ugelvik har nettopp flyttet tilbake til Norge etter å ha bodd og jobbet i Nederland og Ungarn i flere år. I finalen spilte hun stykker av den toneangivende amerikanske komponisten George Crumb.

— For meg er dette en fantastisk mulighet til å bli kjent med musikkmiljøet i Norge. Siden jeg har bodd utenlands så lenge har jeg ikke hatt muligheten til verken å gjøre meg kjent i eller bli kjent med musikkbransjen og -miljøet her. Men nå er jeg hjemme, og ser frem til å bli kjent med det norske musikklivet.

De seks kandidatene som lørdag konkurrerte under Festspillene i Bergen, var Torun Torbo, traversfløyte (historiske tverrfløyter), Björn Nyman, klarinett, Eir Inderhaug, sopran, Ellen Ugelvik, klaver, Duo Oktava (Povilas Syrrist-Gelgota, bratsj og Toril Syrrist-Gelgota,cello) og Zelina Sannum, klaver.

I juryen satt Einar Solbu (juryformann), Håkon Austbø, Øystein Birkeland, Svein Bjørkøy, Einar Henning Smebye, Ingela Øien og Arnfinn Refsdal.

Vinnerne vil bli presentert på flere av de samarbeidende festivalene, fortrinnsvis i 2004, blant annet med hver sin konsert under Festspillene i Bergen. De vil bli engasjert til Norgesturné for Rikskonsertene, og de får sin egen plass på Rikskonsertenes hjemmeside, www.rikskonsertene.no.

I forbindelse med INTRO-konsertene kan det stilles midler til rådighet for bestillingsverk, og ved behov kan Rikskonsertenes digitale redigeringsstudio stilles til disposisjon. INTRO-musikerne vil i tillegg få tilbud om å utvikle og turnere med et skolekonsertprogram, og det kan også bli presentasjoner utenlands.

Stillinger

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Fagansvarlig

Norsk jazzforum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev