Den kommende øvingsfabrikken på Holbergskaien Foto: Øvingslokaler i Bergen

En av Norges største øvingsfabrikker skal bygges i Bergen

Lokalet skal kunne huse rundt 1oo band.

Kalender

Ary Morais & Band @ Drammens Teater 4. feb

04/02/2023 Kl. 15:00

Viken

Lørdagsopera 4. februar

04/02/2023 Kl. 15:30

Oslo

Fransk musikksalong à la 1720

05/02/2023 Kl. 18:00

Oslo

Til våren skal bygget som går under navnet Skur 14 på Holbergskaien i Bergen stå klar med 25 øvingslokaler, og med det plass til rundt 100 band. Det vil gjøre bygget til et av landets største øvingsfabrikker. Bak prosjektet står selskapet Øvingslokaler i Bergen.
– Vi tror et musikkhus som dette vil skape et fellesskap som styrker den lokale musikken i Bergen. Det er mange som i større grad har etterlyst å være del av et mliljø. Og det er det vi vil skape her, sier Tom Erik Anker Olsen i selskapet til Bergens Tidende.
Olsen sier videre til avisen at de allerede har leieavtaler med band til rundt halvparten av lokalene,
MUO-støtte
Øvingslokaler i Bergen har mottatt mottatt 3,7 millioner kroner fra Musikkuststyrordningen (MUO) for å realisere øvingslokalene. Selskapet anslår ifølge Bergens Tidende at det vil koste mellom fem og seks millioner å ferdigstille huset. Huset eies i dag av Bergen og Omegn Havnevesen.
Karen Sofie Sørensen, som er leder for Brak, interesseorganisasjonen til musikkmiljøet i Bergen sier til Bergens Tidende at hun håper det er grunnlag i byen for å drifte 25 øvingslokaler, og at dette kan føre til en oppblomstring i Bergens musikkmiljø.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev