Den kommende øvingsfabrikken på Holbergskaien Foto: Øvingslokaler i Bergen

En av Norges største øvingsfabrikker skal bygges i Bergen

Lokalet skal kunne huse rundt 1oo band.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Til våren skal bygget som går under navnet Skur 14 på Holbergskaien i Bergen stå klar med 25 øvingslokaler, og med det plass til rundt 100 band. Det vil gjøre bygget til et av landets største øvingsfabrikker. Bak prosjektet står selskapet Øvingslokaler i Bergen.
– Vi tror et musikkhus som dette vil skape et fellesskap som styrker den lokale musikken i Bergen. Det er mange som i større grad har etterlyst å være del av et mliljø. Og det er det vi vil skape her, sier Tom Erik Anker Olsen i selskapet til Bergens Tidende.
Olsen sier videre til avisen at de allerede har leieavtaler med band til rundt halvparten av lokalene,
MUO-støtte
Øvingslokaler i Bergen har mottatt mottatt 3,7 millioner kroner fra Musikkuststyrordningen (MUO) for å realisere øvingslokalene. Selskapet anslår ifølge Bergens Tidende at det vil koste mellom fem og seks millioner å ferdigstille huset. Huset eies i dag av Bergen og Omegn Havnevesen.
Karen Sofie Sørensen, som er leder for Brak, interesseorganisasjonen til musikkmiljøet i Bergen sier til Bergens Tidende at hun håper det er grunnlag i byen for å drifte 25 øvingslokaler, og at dette kan føre til en oppblomstring i Bergens musikkmiljø.

Stillinger

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev