TONOs Edvard-pris 2019 i kategorien Tekst til Robert Eidevik i bandet Hjerteslag. Prisen er for tekstene på Hjerteslag-albumet "Nattseileren". Robert Eidevik til venstre i bildet, Emir Hindic i rap-duoen Sushi&Kobe til høyre (Foto: Jarle H. Moe)

Edvard-pris til Hjerteslags Robert Eidevik

Robert Eidevik får prisen i kategorien Tekst for Hjerteslag-albumet «Nattseileren». – Det betyr mye for meg å få prisen for akkurat disse tekstene, sier prisvinneren.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Robert Eidevik ble tildelt Edvard-prisen under den andre av Hjerteslags to konserter i Håkonshallen i Bergen lørdag kveld. Det var Emir Hindic fra hiphopduoen Sushiu x Kobe, som tidligere i år fikk Edvard-prisen i kategorien Populærmusikk, som delte ut prisen på vegne av TONO og juryen. Tildelingen ble møtt med stående applaus fra en fullsatt Håkonshall, skriver TONO i en pressemelding.

– Det betyr mye for meg å få prisen for akkurat disse tekstene. Jeg skrev om livet mitt og tekstene på Nattseileren handlet om ting som ikke gikk så bra i livet akkurat da. Jeg setter stor pris på at folk faktisk liker dem, sa Robert Eidevik etter pristildelingen. Fra scenen takket han også bandet og sitt øvrige støtteapparat.


Juryens begrunnelse:

Tekstforfatter Robert Eidevik har gjennom flere Hjerteslag-album vist seg som en særegen og drivende dyktig tekstforfatter. Han har et svært godt blikk for ung lengsel, romantikk og begjær, uten at det noen gang blir banalt eller klissete. Med presisjon og originalitet peker han ofte mot noe allmenngyldig som kan treffe lyttere i alle aldre. På Nattseileren trer vi inn i et mørkt Bergens-univers etter midnatt. Vi geleides inn i noe fortapt og viljesterkt. Eidevik beskriver dypet, men ofte med kjærlig skråblikk, og dermed mister vi aldri helt håpet. Han er egenartet i sine beskrivelser av situasjoner og følelser. En linje som «Eg er ekkoet i oppgangen din» er en slik, og den viser tydelig hvor hjerteskjærende tekstene kan være.

Juryen for EDVARD-prisen 2019 består av Peter Edwards (Norsk Komponistforening), Kristin Norderval (Norsk Komponistforening), Torgny Amdam (NOPA), Kate Havnevik (NOPA), Ellen Brekken (uavhengig), Ole Børud (uavhengig), Jan Stefan Bengtsson (Musikkforleggerne) og juryleder Stine Lieng (Musikkforleggerne)


Synliggjøre opphaveres arbeid

EDVARD-prisen har vært delt ut årlig at TONO siden 1998, og deles ut i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående år. Det er en høyt kvalifisert fagjury som utpeker vinnerne, som mottar kr 50 000 samt et trofé og et diplom, begge utformet av kunstner Magne Furuholmen.

– Det er en sentral del av TONOs arbeid å synliggjøre at musikk har verdi, og at musikkskaping er et viktig arbeid. Med EDVARD-prisen løfter vi frem noe av den flotteste musikken som ble skapt det foregående året, og ønsker med det både å hedre enkeltopphavere og å skape oppmerksomhet omkring det viktige arbeidet komponister, sangtekstforfattere og låtskrivere gjør, sier kommunikasjonssjef i TONO, Willy Martinsen.

Les mer om Edvard-prisen på TONOs hjemmesider.

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. NOPA, Norsk Komponistforening og Norsk musikkforleggerforening er medlemmer i Foreningen Ballade.

Om TONO:
TONO er et non-profit samvirkeforetak, stiftet i 1928, som eies og styres av sine medlemmer: Komponister, låtskrivere, tekstforfattere og musikkforlag. TONO forvalter fremføringsrettigheter for musikkverk i Norge, og innkasserer vederlag for offentlig fremføring av dem. TONO representerer i dag ca. 33 000 norske komponister, tekstforfattere og musikkforlag.

Gjennom gjensidige representasjonsavtaler med tilsvarende selskaper i andre land forvalter TONO rettighetene til nærmere 3 millioner opphavere i det norske territoriet. Som non-profit foretak overføres TONOs resultat videre til rettighetshaverne i fremførte verker. TONO legger dermed til rette for bruk av musikk i samfunnet, samtidig som opphaverne gis et grunnlag for å kunne skape stadig nye musikkverk. For mer informasjon, besøk www.tono.no.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev