Kristoffer Uthaug, Emir Hindic og Mathias Humlen er tildelt TONOs EDVARD-pris for Sushi x Kobe-albumet «Døden lever lengst» (Foto: Willy Martinsen/TONO)

TONOs EDVARD-pris til Sushi x Kobe

Emir Hindic, Kristoffer Uthaug og Mathias Humlen er tildelt TONOs Edvard-pris i kategorien Populær 2019 for Sushi x Kobe-albumet «Døden lever lengst».

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

– Dette er veldig gøy. Vi hadde ikke sett det for oss, og det er helt drøyt at vi har klart det. Vi er veldig stolte, sa de tre prisvinnerne da de ble tildelt prisen umiddelbart etter konserten på Øyafestivalen i Oslo 8. august, skriver TONO i en pressemelding.

EDVARD-prisen deles ut årlig av TONO i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående år. Det er en høyt kvalifisert fagjury som utpeker vinnerne, som mottar kr 50 000 samt et trofé og et diplom, begge utformet av Magne Furuholmen.

Les Ballades reportasje fra Sushi x Kobe på Roskilde i sommer!

Juryens begrunnelse:
Døden lever lengst er et energisk, belevent og aggressivt album. Det bobler over av kreativitet og musikalske ideer, men står samtidig fjellstøtt med en tydelig og enhetlig identitet. I en tid der popbransjen preges av enkeltlåter, strømlinjeforming og låtskrivercamps, er det forfriskende å høre et band som tenker helhetlig og i albumformat. Uten fokus på singler eller radio klarer de å treffe bredt og selge ut Rockefeller. Sushi x Kobe beviser at man fortsatt kan komme langt med en klar visjon og en god idé. Musikalsk har albumet en soleklar hiphop-forankring, men samtidig utforskes techno-klubbens stemninger og lydlandskap. Resultatet står på egne bein, og har personlighet utover tradisjonelle sjangerkonvensjoner. Det låter mørkt og farlig. Lytteren strykes ikke medhårs, men trekkes likevel inn.

Pris i mer enn 20 år
TONO har delt ut EDVARD-prisen siden 1998:

– Det er en viktig del av TONOs arbeid å synliggjøre at musikk har verdi. Med EDVARD-prisen løfter vi frem noe av den flotteste musikken som ble skapt det foregående året. Med det ønsker vi å hedre ikke bare enkeltopphavere, men også å skape oppmerksomhet omkring det viktige arbeidet komponister, sangtekstforfattere og låtskrivere gjør, sier kommunikasjonssjef i TONO, Willy Martinsen.

Sushi x Kobe var nominerte til prisen sammen med Hilma Nikolaisen for albumet Mjusic og Emilie Nicolas for albumet Tranquile Emilie.

Juryen for EDVARD-prisen 2019 består av Torgny Amdam (NOPA), Kate Havnevik (NOPA), Peter Edwards (NKF), Kristin Norderval (NKF), Ellen Brekken (Uavhengig), Ole Børud (uavhengig), Jan Stefan Bengtsson (Musikkforleggerne) og juryleder Stine Lieng (Musikkforleggerne)

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. Per i dag er NOPA, Norsk Komponistforening og Norsk musikkforleggerforening medlemmer i Foreningen Ballade.

Om EDVARD-prisen
EDVARD-prisen er oppkalt etter Edvard Grieg, og er en pris TONO har delt ut årlig siden 1998. Prisen tildeles opphavere som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. TONO ønsker med prisen å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere, og å øke nordmenns forståelse for, og kjennskap til, nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år, men det legges også vekt på opphavspersonens øvrige produksjon. Prisen består av kr 50 000,- samt et trofe og en diplom utformet av Magne Furuholmen.

Om TONO
TONO er et non-profit samvirkeforetak, stiftet i 1928, som eies og styres av sine medlemmer: Komponister, låtskrivere, tekstforfattere og musikkforlag.  TONO forvalter fremføringsrettigheter for musikkverk i Norge og innkasserer vederlag for offentlig fremføring av dem. TONO representerer i dag ca. 32 000 norske komponister, tekstforfattere og musikkforlag. Gjennom gjensidige representasjonsavtaler med tilsvarende selskaper i andre land forvalter TONO rettighetene til nærmere 3 millioner opphavere i det norske territoriet.  Som non-profit foretak overføres TONOs resultat videre til rettighetshaverne i fremførte verker. TONO legger dermed til rette for bruk av musikk i samfunnet, samtidig som opphaverne gis et grunnlag for å kunne skape stadig nye musikkverk. For mer informasjon, besøk www.tono.no.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev