Palace Of Pleasure

Den kongelige undergrunnen

Det alternative Oslo-selskapet Dbut står bak et av årets friskeste PR-stunt i form av en egen gave til det kongelige brudeparet, der artister som Palace of Pleasure, Perculator, Boy, Frost og Briskeby leverer låtene. Utgivelsen «Dbut Royal» er godkjent av slottet, og alle inntekter går til Haakon og Mette Marits humanitære fond.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Sternklang, Palace of Pleasure, Perculator, Boy, Dub Club Oslo, Tøyen, Nood, Moon Orchestra, Stellan, Frost og Briskeby bidrar alle med uutgitte låter: Briskeby stiller med en remiks av monsterhiten ”Propaganda”, som er videreforedlet av Moon Orchestra, mens den komplette listen over øvrige deltagere er som følger: Sternklang, Palace of Pleasure, Perculator, Boy, Dub Club Oslo Tøyen, Nood, Moon Orchestra, Stellan og Frost.

— Ideen kom fra Gustav Nilsen i Stellan, forteller Andreas Gilhuus hos Dbut. – Vi ser alle på kronprinsen som en kul fyr med god musikksmak, noe som bl.a. har ført ham på konserter med flere av våre band. Vi mottok forslaget fra Gustav i juni, fikk øyeblikelig ja fra alle artistene, og skrev like umiddelbart brev til slottet. Det er nok en forutsetning for prosjektet at vi selv ikke tjener noe penger på utgivelsen, men samtidig hadde vi vel neppe fått ja, om ikke kronprinsparet hadde likt profilen vår.

Hverken Palace Of Pleasure, Briskeby, Frost eller Dub Club Oslo er under kontrakt med Dbut, men kunne likevel ikke dy seg for denne anledningen til å sende en musikalsk hilsen til det lykkelige paret.

— Vi er jo et Dbut-band i sjelen, sier Sigmund Floyd i Palace Of Pleasure. – Men selv om vi alltid har tilhørt en slags undergrunn, er det slett ikke noe spesielt undergravende med denne utgivelsen. På vår låt antyder vi riktig nok at Haakon Magnus og Mette Marit har sex med hverandre, men det er kanskje ikke så veldig kontroversielt? Vi har vært sjarmert av de to lenge, vi.

”Dbut Royal” skal feires med utgivelsesfest på Blå i Oslo fredag 24. august, altså dagen før dagen, og får offisiell release førstkommende mandag. Det blir live-opptreden med Boy, samt platesnurring av DJene Simund Floyd, Miljørund og Rupert Hiney. Det er Universal Music som skal distribuere den alternative folkegaven.

Det skal uansett bli interessant å se om det kongelige brudepar på lørdag velger å svare biskop Gunnar Stålett med Boy-tittelen «Sure», eller om de går for Dub Club Oslos «Yes, with cheese».

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev