Stillbilde fra The Musical Slaves They Cant Stop You

Verdens eldste skolekorps spiller til bryllup

Verdens eldste skolekorps kommer fra Møllergata skole i Oslo. Sammen med korps fra Forsvaret og tre andre sivile korps vil de spille opp under bryllupet til kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby, lørdag 25. august 2001. Det er komponist Nils Henrik Asheim som har fått det ærefulle oppdrag å komponere selve bryllupsmusikken.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Musikkorpsene kommer til å stå langs kortesjeruten fra Slottet via Karl Johansgate til Stortorvet. I tillegg til flerkulturelle Møllergata skoles musikkorps, spiller Smestad skoles musikkorps og Vågsbygd skolekorps.

Korpsene representerer barneskolene der brudeparet var elever. Kronprinsen gikk på Smestad skole i Oslo, mens Vågsbygd skolekorps er sammensatt av elever fra Vågsbygd skole og Sletteheia skole i Kristiansand der Mette-Marit Tjessem Høiby var elev. Det fjerde sivile korpset som skal stå og spille bryllupsdagen er Kampen Janitsjarorkester fra Oslo.

Forsvaret stiller med Kongelig Norsk Marines Musikkorps fra Horten, Forsvarets representasjonsorkester, som er sammensatt av musikere fra Forsvarets stabsmusikkorps i Oslo og Forsvarets distriktsmusikkorps Østlandet i Halden, og Hans Majestet Kongens Gardes Musikktropp – bestående av tidligere gardister som har tjenestegjort i musikktroppen.

Øvrige musikalske innslag under det kongelige bryllupet er bl.a. solistinnslag med Mari Boine og Jan Garbarek under selve vielsen. Innmarsjmusikken er besørget av Stavanger-komponisten Nils Henrik Asheim, som også har fått i oppdrag å lage fanfaren og et korverk med utgangspunkt i Salomos høysang. Av andre innslag i anledning det kongelige bryllup vil Den norske opera fremføre klassikere fra operahistorien på Rådhusplassen i Oslo, der det også vil bli satt opp en storskjerm, slik at man kan følge TV-sendingene herfra. Konserten vil bl.a. by på bryllupsmarsj fra «En midtsommernattsdrøm», samt utdrag fra forestillinger som «Lohengrin», «Madame Butterfly», «Carmen», «Bajazzo», «Turnadot» og «Tosca». Dette er Oslo Kommunes hovedsatsing under markeringen av kronprinsbryllupet.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev