Ine Hoem slapp nettopp albumet "Hundre dager". Her kan du se minidokumentaren om prosessen, om å skrive tekster til musikk og det å skape akkurat dette albumet (Foto: Tale Frisak)

Premiere: Notater fra et musikerliv

Ine Hoem er ute med albumet ”Hundre dager”. Her kan du se en interessant og grundig dokumentar om prosessen bak platen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Hundre dager ble sluppet fredag 24. januar, og er Ine Hoems første album med norske tekster. Det følger opp de engelskspråklige albumene Angerville (2015) og Moonbird (2017), og markerer samtidig noe av et stilskift for henne.

– I tiden etter at jeg fikk datteren min, begynte jeg å se tilbake i tid. På ting som har skjedd. Turte å plukke ut de historiene som er mine, men som jeg også tror er andres, sier den 34 år gamle sangeren og låtskriveren.

Dokumentarist Jørgen Nordby har fulgt Ine Hoem i arbeidet med de nye låtene. Ballade har premieren på den 23 minutter lange dokumentaren, som blant annet handler om artistens arbeidsprosess med ferdigstilling av tekster og melodier, samspillet med andre musikere, samtaler med erfarne låtsnekkere – kort sagt tilblivelsen av et nytt album.

– Jeg har skrevet om å være forelska i 1998. Om å være ensom student i blinkende Bergen. Om de første hundre dagene som nybakt mamma. Om valg man tar og valg man ikke tok. For hva hadde skjedd om jeg valgte en annen vei den dagen?, spør Hoem.

I dokumentaren møter du blant andre Odd Nordstoga og Edvard Hoem samt musikerne hun har jobbet tett med. Hundre dager er produsert av Markus Lillehaug Johnsen og Ine Hoem. Andre medvirkende er David Wallumrød (keyboards), Jo Berger Myhre (bass), Bjørn Sæther (trommer) og Oslo Strings.

God fornøyelse!

Ballade kommer tilbake med et større intervju med Ine Hoem. Om du ellers vil sjekke ut vår store samling med norske musikkvideoer og dokumentarer, finner du en samleside her.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev