Palace of Pleasure

Kontroll på kontinentet – dBut gjør Europa

Plateselskapet dBut drar på Europa-turné, og mente visstnok at det var best å tyvstarte turnéen i trygge omgivelser på Blå i Oslo i kveld. Sternklang, Perculator, Moon Orchestra og Palace Of Pleasure er artistene som skal utfordre både musikkpoliti og tollvesen.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

dBut Records er nå for alvor i gang med å komme seg ut i verden. I forbindelse med at labelens artister nå blir lansert i bl.a. Frankrike, Tyskland og Be-Ne-Lux legger Sternklang, Moon Orchestra, Perculator og kompisene i Palace of Pleasure ut på veien i Europa. København, Amsterdam, Brüssel og Paris pluss Winterthur og Neuchatel i Sveits skal alle utsettes for dButs sjarmoffensiv. Med en livepakke de færreste innenfor klubbmiljøet kan matche regner vi med å vinne nye fans nedover kontinentet. Valgspråket for turneen er stjålet fra Kaizers Orchestra: «Kontroll på kontinentet».

Vi lar ellers dButs presseskriv i sakens anledning tale for seg selv:

«Noe av det som gjør disse fire bandene så unike er nettopp at de er ordentlige band. De er organiske, levende, utadvente og så ekte som det går an. Sammen skaper disse bandene en liveopplevelse som er en sjeldenhet innenfor klubbverdenen. Nå har du sjansen til å oppleve Palace of Pleasure, Moon Orchestra, Sternklang og Perculator på samme scene. Støtt opp om europaoffensiven til Norges hyggeligste label og møt opp på Blå onsdag 20 mars. For den latterlig lave sum av kr. 60 får du ikke mindre enn fire band, en håndfull DJs og èn deilig kveld – det lover vi.

Sternklang er i disse tider er aktuell med sitt tredje album (det første på dBut); «My Time Is Yours». Med seg på turnèen har han blant annet Karim Sayed – ex. Big Bang, nå Boy-trommis. Det nye låtmaterialet overgår det Rune Brøndbo har prestert til nå – det lover godt med tanke på Europalansering i Mai.

Moon Orchestra, som er solo-prosjektet til Perculator-perkusjonist/samplist Jon Platou Selvig, er også snart albumaktuell. Hans debutalbum ventes i mai, og en forsmak på Jons lekre og estetiske låter kan du få på Blå. Han har alliert seg med live-bass traktert av Bjarne fra Palace of Pleasure og diverse effektmakeri fra Jon Birger fra Salvatore (der også Jon er medlem).

Perculator fortsetter sin utvikling i sitt eget tilbakelente tempo. Livesettet til bandet kan derimot kalles alt annet enn tilbakelent. Besetninga er utvidet med gitar (Gustav heter mannen), og den organisk/elektroniske symbiosen er tettere sammenvevd enn noen gang. Den fryktede chill-out betegnelsen har blitt brukt om dette bandet – konserten på Blå burde motbevise alle slike grunnløse påstander.

Palace of Pleasure burde ikke trenge noen lang presentasjon. De fleste av oss har et svært positivt forhold til dem og er ikke så reint lite avhengige av deres konserter. Palace har utviklet et helt spesielt lydbilde og som liveband har de få likemenn. Rett nok er de ikke signet på dBut lenger, men vi anser dem som fullverdige medlemmer av den utvidede dBut familien der de sosiale egenskapene teller vel så mye som label-tilhørighet. Vi er i hvert fall stolte over å presentere ett av Norges beste og triveligste liveband.»

Presseskrivet avsluttes med følgende hyggelige oppfordring: «Møt opp og gi oss den nødvendige selvtillit før vi stiger inn i nightlineren for å legge Europa for dButs føtter.» Den komplette og nesten helt bekreftede turnéoversikten ser for øvrig slik ut: 20/3: Oslo- Blå (kick off), 21/3: København – Rust, 22/3: Amsterdam – Supper Club, 23/3: Brussel – Botanique, 27/3: Winterthur @ Gaswerk, 28/3: Val Sinestra (tbc), 29/3: Neuchatel@ Case a Chocs, 30/3: Paris – Cafè Cherie, 31/3: Paris – Cafè Cherie, 1/4: Amsterdam (tba).

Sternklang, Perculator, Moon Orchestra og Palace of Pleasure på Blå onsdag 20/3. Inngang koster kroner 60,-, og dørene åpnes som vanlig klokken 20.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.