Cirkus Gilmour

dBut Records & Krank inviterer til festival

To av landets mest oppegående, uavhengige plateselskaper, Oslo-labelen dbut og Kristiansandsselskapet Krank, inviterer til en kveld med sine musikalske flaggskip på Betong i Oslo fredag 22.september. Krank stiller med Magnetic Tapes, Ring, Two Shot Sons og Cirkus Gilmore, mens dBut kan skilte med Boy, Perculator og Tøyen.

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Klassisk pop, sugende breakbeats og skeiv kristiansands-lo-fi er noe av menyen dbut og Krank byr på denne fredagskvelden.

Her følger plateselskapenes egne presentasjon av kvelden – og artistene:

Kan man få intelligent musikk ut av en Playstation? Tøyen gjør alle fordommer mot den lille grå plastikkboksen til skamme der de tryller ut smektende groover og skeive melodier fra sine Playstations. Etter oppvarmingsjobb for Plaid og flere konserter på Blå har de bevist at de kan lage uimotståelig lo-fi pop med smittsomme beats og uventede vendinger.

Perculator har tatt seg en liten pause i miksinga av sitt debutalbum ”Sergeant Major” (som kommer i midten av oktober) for å spille på Betong denne kvelden. Perculators siste vinyl-EP ”Addicted” nyter en viss suksess i England for tida; DJs som Mixmaster Morris spiler skiva titt og ofte samtidig som den er playlista på oppegående radiostasjoner som Jazz FM og Kiss FM. På Betong stiller de også med ny vikartrommis: Karim Sayed tar seg av tromminga i Big Bang for tida og den ikke helt ukjente Blå-sjefen Martin Revheim har tatt over stikkene. Han er flink til å drive jazzklubb, men kan han spille? Møt opp og døm selv!

dButs egne Prins-Valiant kloninger Boy er i siget for tida. Ny singel; ”Brand new day” er rett rundt hjørnet, og forhåpentligvis vil den matche vårens radiohit ”Caress” når det gjelder popteft og pur eleganse. Boys sceneframtreden er det få som kan måle seg med. Både karisma, innlevelse, energi og stil er ligger i tjukke lag over en basis der ønsket om å lage den perfekte poplåta er drivkrafta. Pur pop med mye estetikk og uimotståelig groove!

Om Krank

Magnetic Tapes fikk strålende anmeldelser for sin intimkonsert på Paragrafen-festivalen tidligere i år. ”Vi ble fanget i lyden, stemningen fra scenen… og han fikk det til å gå kald nedover ryggene våre” – skrev Kjell Henning Thon i Aftenposten. «Seig, monoton og fortellende ørkenmusikk. Som ett soundtrack til en skakkjørt spagettiwestern”, sier Krank i sitt skriv. ”Andreas synger ikke om sår kjærlighet, han synger sår kjærlighet» var en annen kommentar fra Aftenposten.

Circus Gilmore har levert glimrende konserter både på årets Quartfestival og Smuget. Psykotisk skeiv rockabilly-country eller schizo-western – alle forsøk på å båssette og sjangerbestemme dette bandet er dømt å mislykkes – de må oppleves live.

Bad-trip psykedelisk folk, kaller noen det. Andre sier det høres ut som resultatet av at Leonard Cohen og Skip Spence har hatt en tur ut bakdøra for å sniffe maling-tynner. Hva er det vi snakker om? Ring selvfølgelig, eller Filip Ring Andersen som er hans fulle navn. Skal han spille alene eller får han drahjelp av venner? Møt opp og finn ut.

Two Shot Sons spiller neo-Kraut, eller 70-talls indie-prog om man vil. Inspirasjonskildene var i alle fall åpenbart i retning Can, Faust, Amon Duul og VDGG. Besetninga er gitar, kjeivhendt gitar og synth. Relativt strengt for de av oss som ikke er vant til å smake på rar frukt.

Ved å gå sammen på denne måten gir dbut Records og Krank deg fredagskveldens mest varierte og spennende konserttilbud. Fra pur Playstation-pop og seige breakbeats til obskur psyko-coutry-lo-fi og bad-trip psykedelisk folk – vi har det du vil ha. Kom!

Felleskonserten koster femti kroner i forsalg, og 80,- i døren.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.