Bjarne Brøndbo (Foto: Daniel Maltesson)

Voi Voi Festivalen: For de godt voksne

Kjente navn til festivalen der Trondheim Symfoniorkester vil trekke seniorene.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Arrangørene mener de avholder Norges eneste festival som spesialiserer seg for voksne. Med navn fra Nora Brockstedts gamle høyfjellschlager, «Voi Voi», strekker Trondheim Symfoniorkester (TSO) seg etter det som må oppfattes som 60+ – og de gjør det for tredje år på rad, denne uka.

– På fredag og lørdag fyrer vi løs med Voi Voi festival for et voksent publikum, opplyser kommunikasjonssjef i TSO, Nina Sten, til Ballade.no .

– Dette er tredje gang Trondheim Symfoniorkester & Opera i samarbeid med Kulturenheten i Trondheim kommune og representanter fra energigruppen arrangerer denne festivalen. Vi skal gjenta suksessen fra de to foregående årene.

I fjor kom det om lag 500 publikummere for å oppleve det som skjedde på dagtid på hotellet Royal Garden – og 900 på festkonserten med TSO i Olavshallen, i følge Sten.

Hun presenterer Voi Voi videre som en festival som forener kunnskap, foredrag til inspirasjon og ettertanke, hygge og treff, god mat og stor musikk.
– Det er en festival for godt voksne mennesker som ønsker seg et meningsfullt påfyll og samtidig møte likesinnede. Mange eldre savner «å få være med» etter selv å ha vært aktiv i arbeidslivet i mange år, skriver de i presentasjonen av konserttilbudet. Allikevel skal den være tidsriktig og aldersoverskridende.

Noe av motivasjonen bak mønstringa av forskjellige kulturuttrykk, som ny film, musikk med orkesteret, og politisk foredrag fra en tidligere statsminister, er å møte den store eldrebølgen og deres behov framover.
– Å dyrke fram innhold og en inkluderende ramme for veldig mange er det vi brenner for, avslutter Nina Sten på e-post til Ballade.

Publikum på Voi Voi 2019, Foto: Knut Erik Haugen (Foto: Voi Voi / Trondheim Symfoniorkester)

Trondheim Symfoniorkester samarbeider med Kulturenheten i Trondheim kommune og Royal Garden Hotel om planlegging og gjennomføring av festivalen.

Her kan du lese mer om programmet for Voi Voi Festivalen.

PROGRAM Voi Voi 2020
På programmet finnes blant andre filmskaper Margreth Olin og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.
Av musikk finner vi festkonsert i Olavshallen ledet av Bjarne Brøndbo, med innslag fra barneforestillingen «Fargespill» –  Operakoret (TSO-koret og Trondheim vokalensemble) er også med på konserten.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev