Fra forestillinga Tribute to Jussi Björling, Operaen Trøndelag (Foto: Einar Hugnes)

Oljesponset distriktsopera

Oljeselskapet OKEA forlenger og øker sin sponsing av operaene i Trøndelag og i Kristiansund. Nye treårskontrakter er verdt over 2 millioner kroner.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

OKEA har gått inngått sponsoravtale med Opera Trøndelag og Operaen i Kristiansund til en verdi av over 2 millioner, fordelt mellom de to distriktsoperaene, de neste tre åra. Hver av operaorganiasasjonene får 350 000,- av oljeselskapet per år i tre år framover.

Oljeselskapet OKEA ble grunnlagt av blant andre eksminister Ola Borten Moe, er operatør for feltet Draugen og partner i feltene Gjøa og Ivar Aasen. I 2018 innledet selskapet først en ettårig sponsoravtale med Operaen i Kristiansund.  OKEA uttaler i en pressemelding at de nå fortsetter samarbeidet med en større og lengre kontrakt – og ønsker å utvide med kultursponsinga for å være synlig også i Trøndelag.

Til sammen er kontraktene altså verdt over 2 millioner kroner.
– På sang har det vært vår vurdering at det nytter å bidra. Derfor ønsker vi å være med å løfte operakunsten i hele aksen fra Kristiansund til Stjørdalen, sier Ola Borten Moe fornøyd.

– Distriktsopera som Opera Trøndelag og Operaen i Kristiansund er med på å sikre kunst og kultur tilgjengelig for alle uansett adresse, og med sin brede kultursatsning innehar disse to institusjonene en nøkkelposisjon i arbeidet med å gjøre hver region til et attraktivt sted å bo, sier operasjefen i Kristiansund, Line Lønning Andresen.

– Sang står allerede sterkt i regionen vår, men fortjener større satsing, mer oppmerksomhet og økt aktivitet. OKEA håper å bidra til at dette ytterligere kan forsterkes, utvikles og bygges ut. Nå blir det opera til folket! sier Borten Moe.

Operasjef i Trøndelag, Lars Eggen kaller de to distriktsoperaenes arbeid for nybrottarbeid på tvers av fylkesgrensene.
– Det er også nytt at en sponsor går inn i to ulike operaselskaper og sponser disse med flere millioner over flere år. Dette gjør det mulig å produsere bærekraftige produksjoner som utnytter ressursene i større grad og setter mindre miljøavtrykk med gjenbruk av både kulisser og kostyme, mener Eggen, Opera Trøndelag.

Operaen i Kristiansund er Norges eldste og største distriktsopera og feiret nylig 90-årsjubileum. Operaen underviser ukentlig 1000 barn og unge i dans, sang og musikk på Nordmøre og Romsdal.
Opera Trøndelag er ett av landets 6 distriktsoperaselskap og har nasjonalt renomme for å legge til rette innen musikkteater for unge sceneutøvere fra Trøndelag, både gjennom operaskolen og i sine produksjoner. Flere unge trøndere og kunstnere som har vært tilknyttet Opera Trøndelag har gått videre til profesjonelle karrierer, og er et satsningsområde for OT, skriver de to operaene i en pressemelding.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.