Cadillac

Cadillac og Popium på norgesturné

I dag legger Frank Hammerslands nye gruppe Popium ut på landeveien, med turnéstart i Tromsø. Lørdag starter platedebutantene Cadillac på sin norgesturné i Trondheim.

Kalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

2001 tegner allerede til å bli et bemerkelsesverdig år for norske platedebutanter. Og nå skal flere av debutantene vise hva de er gode for på landets konsertscener. Denne uka legger både Cadillac og Popium ut på norgesturneer.

Cadillac, bestående av Per Borten (gitar/vokal), Sveinar Hoff (trommer) og Trond Frønes (bass), slapp sitt debutalbum «Cure» denne uka, og starter turnévirksomheten i Trondheim lørdag. Dagsavisen beskriver trioen som en mer elegant utgave av Jon Spencer Blues Explosion møter Free møter John Mayall møter Aunt Mary. «Cadillac nyter hemningsløst av den historiske tida da bluesen og rocken flørtet med heavysjangeren», skriver avisa i sin anmeldelse av plata.

Frontmann Per Borten har også vakt oppsikt med en uttalelse på bandets By:Larm-konsert. Som et motsvar til den avdempete akustiske bølgen med bergensduoen Kings of Convenience i spissen, rant følgende gullkorn fra Bortens munn: «Quiet is the new loud? Over mitt lik!» med klar adresse til tittelen på Kings of Conveniences debutplate. Kraftuttalelsen er blitt heftig sitert i både nasjonal og internasjonal presse, og er sågar blitt omformet til en annonse med av en pistolsiktende Borten av bandets plateselskap MNW. Så får vi se om dette er innledning på en slags «rockekrig». I mellomtiden vil Cadillac vise hva de er gode til av både støy, harmoni og melodi på konsertscenen.

Popium debuterte på tampen av februar med sin selvtitulerte debutplate, men her er det på ingen måte debutanter vi snakker om. Frontfigur er Frank Hammersland, kjent fra Pogo Pops, og han støttes opp av Frode Unneland fra Pompel and the Pilts og Chocolate Overdose, Yngve Sætre fra Barbie Bones, Martin Holmes fra Sylvia Wane og Christer Ottesen fra Cane og Paraplegic. Med andre ord snakker vi om en supergruppe av bergensrockere.

- Jeg bare ringte til de jeg hadde lyst til å spille med, og de sa ja alle sammen, forklarte Frank Hammersland om hvordan Popium ble et band.

Det er Hammersland som satte sammen gruppa, og som også skriver låtene. «Popium» er hans første plate siden solodebuten «Frank» fra 1997.

Mer info om Cadillac finner du her.

Turnéliste Cadillac:
17. mars: Trondheim, Samfundet
24. mars: Bjugn, Ungdommens Kulturmønstring
28. mars: Ås
29. mars: Oslo, John Dee
30. mars: Lillehammer
06. april: Oslo, Chateau Neuf
12. mai: Porsgrunn

Turnéliste Popium:
15. mars: Tromsø, Subsirkus
16. mars: Bodø, Samfunnet
17. mars: Ålesund, Studentersammfunnet
22. mars: Oslo, John Dee
23. mars: Sandefjord, Promenadekaféen
24. mars: Lillehammer, Studenthuset
29. mars Trondheim, Blæst
04. april: Ås, Studenthuset
12. mai: Ørsta, Ørsta Rockeklubb

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.