Bronco Busters

Bronco Busters til Balkan

Det norske bandet Bronco Busters reiser til Balkan i regi av det internasjonale prosjektet Wired. Wired er et kulturelt samarbeidsprosjekt mellom Skandinavia og det tidligere Jugoslavia, og jentene legger ut på en tre ukers turne den 10. mars.

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Landene som er involvert i Wired-prsjekter per i dag er Norge, Danmark, Jugoslavia, Bosnia og Hercegovina, Kroatia og Makedonia. Målet til Wired er i følge Anita Overelv på AKKS dypest sett å bygge opp det sivile samfunn, og å stabilisere demokratiet gjennom internasjonal kulturell utveksling. Ungdommen står i sentrum, og per i dag så er gjennomsnittsalderen på de involverte kontaktpersonene rundt 23 år.

Wired er i seg selv et prosjekt som består av flere del-prosjekter. To ganger årlig samles alle de involverte organisasjonene og kontaktpersonene i Wired til seminarer som kalles Reflex, der man setter seg nye delmål. Forrige Reflex-seminar som ble avholdt i oktober 2000 i Danmark, og var første gang Norge var med som deltager. Turneen med Bronco Busters er et av disse del-prosjektene, og kalles ”Skopje 2001”. Prosjektleder i Norge er styremedlem i kvinnemusikkorganisasjonen AKKS, som ble invitert på Reflex for å innlemme Norge som samarbeidsland i Wired.

Bronco Busters skal sammen med det danske verdensmusikkbandet Astrud turnere i Kroatia, Bosnia og Hercegovina, Makedonia og Jugoslavia fra 13. – 30. mars 2001. Turneen omfatter 7 konserter, og har et eget individuelt mål, nemlig å innlemme Makedonia i prosjektet Wired. Derfor er en av konsertene lagt til den årlige ”Underground Festival” i Skopje, Makedonia. Konsertene blir gjort i samarbeid med lokale organisasjoner på Balkan som alle er med i Wired. Disse står for spillesteder, lokal promotering, planlegging og lignende. Prosjektet er finansiert av midler fra FRESTA, Utenriksdepartementet Danmark.

Bronco Busters består av Anne Liv Tresselt (trommer), Maria Kartveit (gitar / vokal) og Siri Eriksen (bass / vokal). Alle medlemmene er helt i begynnelsen av tyveårene, og har alt markert seg med egne utgivelser, i tillegg til deltagelse på samleplaten ”Stiff Nipples Volume 2” i regi av AKKS. Bandet spiller det som karakteriseres som poppunk/skranglerock, og var i 1999 en av vinnerne av ZOOM.

Turneen vil besøke følgende byer og land: Zagreb (Kroatia), Banja Luka (Bosnia og Hercegovina), Tuzla (Bosnia og Hercegovina), Novi Sad (Jugoslavia), Beograd (Jugoslavia), Skopje (Makedonia) og Dubrovnik (Kroatia).

Et kort lydspor med Bronco Busters kan du høre her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.