Arne Nordheim i 2006

Vil kjempe for musikerstillingene

Forsvarets musikksjef Christer Johannesen tror noen korps innen Forsvarets Musikk må legges ned, men lover å kjempe en hard kamp for å beholde samme antall musikerstillinger

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Oberstløytnant Johannesen ser for seg to alternative framtidsscenarioer for Forsvarets Musikk:

1. Den totale bevilgningen til musikkorpsene må økes, slik at de kan drive på en helt annen måte enn i dag.

2. Noen korps må legges ned, slik at kvaliteten på dem som blir igjen blir bedre.

Johannesen anser det første alternativet som en utopi.

— I dag går mer enn 80 prosent av korpsenes budsjetter til å lønne de ansatte. Det gjør at korpsene mister livskraften. De kan ikke investere i nye instrumenter, og det er helt umulig å kunne bestille verker. Det er ikke sånn profesjonelle korps skal drives, sier Johannessen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Johannesen ser for seg en framtid med færre korps som kan gjøre en mer meningsfull innsats.

— Men selv om det skulle bli færre korps, kommer jeg til å jobbe desperat for at vi får beholde samme antall musikerstillinger, sier oberstløytnanten.

— Slik det ser ut nå skal 25 av de overtallige fordeles på de fem korpsene som blir igjen. Det vil føre til at vi har 31 musikere igjen. Hvis Forsvarets Musikk legger ned to korps, har vi gjort vårt i nedskjæringene i Forsvaret. Da må vi få beholde alle stillingene, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

Christer Johannesen skal dirigere Forsvarets Distriktsmusikkorps Østlandet under en operetteaften i Folkets Hus i Sarpsborg den 29. mars.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev