Forsvarets Stabsmusikk (Foto:www.fsmk.no)

Grenseløs Gud – jazzmesse i helgen

Sammen med Den norske kirke feirer Forsvarets Musikk denne helgen unionsoppløsningen med forestillingen Grenseløs Gud, som er en jazzmesse med musikk av Geir Lysne og tekst av Eyvind Skeie. Jazzmessen spilles på Hamar på lørdag og på Akershus festning søndag.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Grenseløs Gud er et bestillingsverk, og har form av en jazzmesse for solister, kor og blåseensemble. Tre jazzmusikere, sangeren Elin Rosseland og slagverkeren Knut Aalefjær fra Norge og den svenske trompeteren Staffan Svensson vil toppe et kvalifisert lag av musikere som blant annet kommer fra Forsvarets Stabsmusikkorps.

Messen er skapt i kirkemusikkens ånd med jazz som musikalsk genre, og er samtidig tro mot den tradisjonelle messens hovedledd. Komponist er jazzmusikeren Geir Lysne, og salmedikteren Eyvind Skeie har skrevet tekstene.

Geir Lysne er komponist og saksofonist. Han er utdannet ved Norges Musikkhøgskole med saksofon som hovedinstrument. Han er sentral i landets storbandmiljø og var allerede i 1990 med på å få Spellemannsprisen
med Oslo Groove Company.

Manuskriptet og musikken er basert på tittelen Grenseløs Gud. Med utgangspunkt i tanken om at 1905 satte konkret grense mellom Sverige og Norge, vil Skeie i sin tekst legge vekt på at Gud er midt inne i vår verden, også idag, og at Han ikke lar seg sperre inne i båser og bak grenser, men stadig er aktiv i verden for å gi menneskene en ny mulighet og nye oppdrag.

Dette formidles også i Geir Lysnes musikk som veksler i forskjellige genre, tempi og harmonier. Det blir dessuten korte verbale innslag, lesning og nattverd.

Det er gratis adgang til de to jazzmessene, som foregår lørdag 11. juni kl. 1800 i Vang kirke på Hamar, og 12. juni kl. 1800 ved Karpedammen på Akershus festning.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev