Trond Giske (helfigur/delt)

Varsler nytt kulturløft

Kulturminister Trond Giske lanserer i en samtale med Aftenposten ideen om et nytt kulturløft fram mot 2014.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

I samtale med kulturredaktør Knut Olav Åmås, forteller kulturminister Trond Giske om Regjeringens kulturpolitikk de tre siste årene, samt om sine viktigste satsninger videre.

Filmmeldingen, scenekunstmeldingen, språkmeldingen og musikkmeldingen skal følges opp, det samme skal Løken-utvalgets innstilling. Et tredje viktig område vil være å få frem nye stortingsmeldinger – om biblioteker og digitalisering og om museene.

I tillegg står et nytt kulturløft sentralt på planen for Giske.

— Faktum er at Kulturløftet i 15 punkter fra 2005 er så nær fullføring allerede, mange år før fristen i 2014, at vi er nødt til å lage et nytt kulturløft for siste halvpart av perioden frem til 2014. I løpet av våren kommer jeg til å invitere norsk kulturliv svært bredt til å delta i utformingen av det oppdaterte, nye Kulturløftet, sier han til Aftenposten.

Satsingsområder i det nye løftet vil være bibliotek og kulturskoler. Spørsmålet om ansvarsfordelingen mellom stat og kommune vil være sentralt i kulturpolitikken videre, og blant andre punkter han vil arbeide med fremhever Giske spørsmålet om graden av åpenhet og innsyn i søknadsinstansene, samt et ønske om mindre kulturpolitikk i Kulturrådet.

Hele artikkelen finner du her.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev