Skjermbilde av helseminister Bent Høie fra dagens pressekonferanse om koronasituasjonen

Trekker seg i protest

Gerhard Dalen trekker seg fra styret i Rikskonsertene i protest mot det han kaller en «særdeles mangelfull oppfølging og prosess fra departementet».

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I forrige uke ble det kjent at [link id=66812 title=»Rikskonsertenes offentlige konserter skal legges ned»]. Nedleggelsen kommer etter lengre tids diskusjon om hva Riskonsertenes rolle skal være, og etter [link id=66230 title=»en gjennomgang»] ledet av statssekretær Lubna Fjell.

Nestleder i styret for Rikskonsertene, Gerhard Dalen, er skuffet over måten kulturdepartementet har håndtert saken på. Han har nå sendt brev til departementet for å melde at han fratrer sin stilling.

Ikke opplevd maken
«I løpet av mine 35 år i ledende funksjoner innen kulturområdet, har jeg ikke opplevd maken. I stedet for å få anledninger til å drøfte de synspunkter som styret har fremlagt, har det snarere kommet påbud om stadig nye utredninger som Rikskonsertene og styret samvittighetsfullt har fulgt opp. Det virker nå som om den såkalte prosessen kun har hatt til hensikt å kunne legitimere at Rikskonsertene har vært involvert, og ikke å vurdere de synspunktene som Rikskonsertene og andre har fremført i saken», skriver Dalen.

Brevet er gjengitt i Aftenposten.

Les andre reaksjoner på omleggingen: * [link id=66813 title=»Opprørt og skuffet«]
* [link id=66814 title=»– Et særdeles dårlig valg«] * [link id=66815 title=»– Vil doble arrangørstøtten«] *[link id=66816 title=» – En veldig positiv omlegging«]

«En liksom-gjennomgang»
Allerede i oktober i fjor, da det ble kjent at departementet hadde omdisponert 3 millioner kroner fra Rikskonsertene til arrangørstøtteordningen, uttalte Renée Rasmussen, leder i Musikernes fellesorganisasjon at det kunne se ut som om departementet hadde bestemt seg.

— Når departementet allerede nå overfører tre millioner fra Rikskonsertene til arrangørstøtteordningen ser det uvegerlig ut som om departementet allerede har bestemt seg for konklusjonene. Jeg håper i det minste at den varslede gjennomgangen vil skje på en åpen og fordomsfri måte, og at det ikke bare blir en liksom-gjennomgang. Men man kan jo begynne å lure,[link id=66265 title=» sa Rasmussen da»].

Da omleggingen ble kjent i forrige uke, uttalte Rasmussen at hun var «[link id=66813 title=»opprørt og skuffet»] over beslutningen.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev