© Eivind Kaasin

– En veldig positiv omlegging

Omleggingen av Rikskonsertene kan bli bra for folkemusikken, mener FolkOrg.

Politikk & debatt

Etter en lang runde diskusjoner og utredninger har Kulturdepartementet besluttet å gjøre [link id=66812 title=»betydelige endringer i Rikskonsertenes offentlige konserter»].

— For Folkemusikk- og Folkedansorganisasjonen (FolkOrg) er dette en veldig positiv omlegging. Endringene vil spre konsertene til mindre scener og mindre steder, noe som passer oss bra, ettersom mange av konsertene våre er i mindre format. Rikskonsertene har i det siste ikke hatt mange folkemusikkkonserter, men nå kan vi kanskje få flere av det, sier Linda Dyrnes, daglig leder i FolkOrg.

FolkOrg er en av organisasjonene som er med i Samstemt!, som har kommet med innspill under den seneste gjennomgangen av Rikskonsertene.

Må bli flinkere
Midler skal flyttes fra Rikskonsertenes offentlige konserter til arrangør- og musikerstøtteordningen.

— Det er vi positive til. Samtidig har vi nå en utfordring med å gjøre våre arrangører flinkere til å søke om støtte.

— MFO og Kulturhusene er lite begeistret for omleggingen. Skjønner du deres bekymring?

— Jeg ser at Kulturhusene kan få merke dette. Deres posisjon endres, de går fra å få konserter sendt rundt til seg, til å måtte være mer på offensiven og søke om støtte til ulike prosjekter. MFO frykter for musikernes inntekter – vi i FolkOrg forutsetter selvsagt at omleggingen ivaretar vilkårene for musikerene.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Flere saker
Seks halvsannheter om Spotify

Seks halvsannheter om Spotify

Det er mange som har meninger om musikkstrømmetjenester, og særlig om Spotify. Det skulle bare mangle. Det siste året har gründer Daniel Ek solgt aksjer og hentet ut noen milliarder, og i sosiale medier og diverse debattfora dominerer som vanlig kritikk og frustrasjon. Noe er bygd på kunnskap og analyse fra statistikk og data, annet på anekdotiske bevis og ad hoc-data fra egne erfaringer og nettverk, skriver musikkviter Audun Molde.

Ballade jazz: Bang Bang

Ballade jazz: Bang Bang

Kan vi oppleve tid gjennom rytme? Kritikar Torkjell Hovland reflekterar rundt nye album frå Karl Bjorå, Telehiv, Building Instrument og Hulbækmo/Kalman i Ballade jazz.

Astrid Kvalbein gjenvalgt som rektor ved Norges musikkhøgskole

Astrid Kvalbein gjenvalgt som rektor ved Norges musikkhøgskole

Kvalbein blir rektor i fire nye år, med musiker og professor Morten Qvenild som prorektor.

Kunstneropphold på Folkemusikksenteret i Buskerud

Kunstneropphold på Folkemusikksenteret i Buskerud

Åpent for alle musikere å søke, til øving, låtskriving og fordypning i norsk folkemusikk.

Bevar Musikkbiblioteket ved NTNU!

Bevar Musikkbiblioteket ved NTNU!

Et så viktig universitet som NTNU må ha et rikholdig bibliotek for musikkprofesjonsutdanningen, og med kvalifiserte ansatte. Norsk musikkbibliotekforening støtter innspill om musikkbiblioteket ved NTNU, skriver Tone Nøtvik Jakobsen.

Ballade video: I stua, i limbo   

Ballade video: I stua, i limbo   

Med Marie Sahba, Adam Douglas, Iris Caltwait, Intertwine, Barren Womb og ARV. Samt en fem låters mini-konsert med Sweetheart.

Se alle saker
Konserttips Oslo

Serier
Video
Radio