© Magnus Ridola

Starter gjennomgang av Rikskonsertene

Statssekretær Lubna Fjell skal lede en gjennomgang av Rikskonsertenes rolle.

Kalender

— Det er ingen hemmelighet at Difis gjennomgang av Rikskonsertene pekte på en del utfordringer, sier statssekretær Lubna Fjell.
Debatten om Rikskonsertene har rullet og gått lenge. Nå har Kulturdepartementet bestemt seg for en ordentlig gjennomgang av Rikskonsertenes rolle. Arbeidet skal ledes av Fjell, og involverer representanter fra blant andre Musikernes Fellesorganisasjon, Norsk Rockforbund, Folkemusikkorganisasjonen, Norsk Jazzforum, Music Export Norway, Norsk Kulturhusnettverk, Norske Dansekunstnere og selvsagt også Rikskonsertene selv.
For hele landet
Fjell kan ikke si noe nå om hvilken retning Rikskonsertene eventuelt skal utvikle seg i etter gjennomgangen.
— Det vi er opptatt av, er at det skal være et godt kulturtilbud over hele landet. Det er det som ligger til grunn for all vår kulturpolitikk. Så er det å finne ut hvordan det gjøres best. Mange mener for eksempel at arrangørstøtteordningen er et viktig grep som kan løse problemer. Andre igjen mener Rikskonsertene er den riktige organisasjonen for jobben.
— Hvor lang tid er satt av til denne gjennomgangen?
— Vi må ta den tiden som trengs, men det er ikke noe vi kan trekke ut i evighet, heller. Vi skal gjøre et ordentlig stykke arbeid. Hadde vi visst hva som var best nå, ville vi gjennomført det med en gang.
Gjennomgangen starter etter at statsbudsjettet er lagt fram.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kantor/ menighetsmusiker

Tønsberg kirkelige fellesråd

Generalsekretær

Den norske Forfatterforening

Kommunikasjons-rådgiver

Asker kulturskole

Produsent

Festspillene i Nord-Norge

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev