Kjersti Stenseng (Foto: Ketil Frøland/Kulturdepartementet)

Forsvarer knutepunktordningen

Men ingen festival har statusen evig, sier statssekretær Kjersti Stenseng til Dagsavisen.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Tidligere har Lars Tefre Baade, fungerende leder i Norsk Rockforbund, kritisert Kulturdepartementets ordning med knutepunktfestivaler [link id=67616 title=»i en kronikk på Ballade»], og i dag gjentar han kritikken i Dagsavisen.
Vi er for å løfte fram noen, men om knutepunktstatusen skal ha noen funksjon og oppnå legitimitet blant arrangørkolleger, må et felles løft og kompetansedeling stå i fokus, sier Tefre Baade.
Følg musikkdebatten: Ballade på Facebook
— Varer ikke evig
[link id=67619 title=»Olavsfestdagene «]i Trondheim har vært gjenstand for kritikk i år på bakgrunn av manglende kompetansedeling og konkurransevridende programmering.
Statssekretær Kjersti Stenseng sier til Dagsavisen at «det skal være et stort ansvar å være knutepunktfestival, og det er ingen som har statusen evig».
— Vi mener det er viktig å ha enkelt fyrtårn innen festivaler, og det er også hensikten med knutepunktordningen, sier hun.
Ballade på Twitter
Stenseng sier videre til Dagsavisen at «det er en sum av vurderinger som bestemmer hvorvidt festivalene beholder statusen, og verken Moldejazz eller Olavsfestdagene ble vurdert til at de måtte fratas statusen».
— Blant kriteriene er at festivalene skal være nyskapende og være kunstnerisk ledende på sitt område. Det er målinger som er vanskelig å gjøre, men vi registrerte kritikken i år, og vi vil arbeide videre for å tydeliggjøre ansvaret festivalene har.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev