Glenn Erik Haugland

Flertall for løft for kulturen på statsbudsjettet

Det er i dag flertall for løft for kulturen på statsbudsjettet, konkluderer Norsk Komponistforenings formann, Glenn Erik Haugland, i et kort innspill etter gårsdagens valgthriller. Han velger demed å være optimistisk på kulturens vegne, dersom partiene nå gjennomfører det de har antydet.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Selv om mange mener at det har vært lite om kulturspørsmål i årets valgkamp, har diskusjonen vist at stadig flere av de politiske partiene ønsker å øke bevilgningene til kultursektoren.

Resultatene fra gårdagens spennende valg viser at det på Stortinget nå finnes et flertall av partier som har en klar holdning til å øke midlene til kulturdelen av statsbudsjettet. SV og sentrumspartiene har gått langt i retning å tallfeste en slik økning, mens Arbeiderpartiet ikke har ønsket å binde seg til konkrete tall, til tross for at kultur har vært en av partiets viktigeste saker.

Et slikt flertall skaper forventninger fra et bredt sammensatt kulturliv, selv om det i overskuelig fremtid vil herske usikkerhet om hvilken maktkonstulasjon som vil få regjeringsmakt. Om det (slik det kan se ut) ligger an til et regjeringsskifte, vil vi i det profesjonelle kulturlivet følge spent med om KRF makter å ta med seg sentrumsalternativets ambisjoner om et kulturløft inn i et fremtidig samarbeid med Høyre.

Om du ønsker å spine videre på dette innspillet, kan du sende et innlegg i saken på e-post til ballade@mic.no. Nedenfor finner du som vanlig lenker til flere relevante artikler om dette temaet.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev