Vilde Frang er en av musikerne publikum møter på Bergen-Filharmoniens strømmefestival i januar og februar, Wintermezzo (Foto: Marco Borggreve / Warner Classics)

Wintermezzo: Gratis strømmefestival

Bergen Filharmoniske Orkester inviterer til en fire ukers nettfestival med store klassiske navn på den digitale konsertarenaen Bergenphilive.no.

Kalender

– Også vi i Musikkselskapet Harmonien har i lang tid måttet holde publikums begeistrede tilstedeværelse tilbake, skriver Harmoniens direktør Bernt Bauge i en invitasjon til strømmefestivalen Wintermezzo. – Den gode musikkens iboende kraft lar seg ikke lett stenge ute, i hvert fall ikke i det åpne digitale rom, fortsetter han.

Festivalen startet på Bergen Filharmoniske Orkesters digitale konsertarena, Bergenphilive.no, tirsdag denne uka. Konsertene vil finne sted hver tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl. 19.30, i fire uker framover – fra 19. januar til 12. februar.

Det er et solid program Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) tilbyr publikum, helt gratis: Lise Davidsen synger Sibelius, Leif Ove Andsnes spiller Mozart, Vilde Frang er solist i Beethovens fiolinkonsert, Tine Thing Helseth framfører Hummels trompetkonsert og BFOs residensmusiker Víkingur Ólafsson er solist i Bjarnasons pianokonsert, og en hel del mer – se fullt program på BFOs hjemmesider. Festivalen byr også på intervjuer og samtaler med flere av kunstnerne, blant annet en samtale mellom Leif Ove Andsnes og professor Stefan Kölsch (nevrovitenskap) om musikkens effekt på menneskehjernen.

Flere av konsertene strømmes live, noen av dem ble produsert i høst og vises nå for første gang, mens noen er redigerte opptak fra orkesterets konserter høsten 2020, forteller kommunikasjonssjef Henning Målselv i Bergen-Filharmonien i en pressemelding, og opplyser om at alle konsertene vil være tilgjengelige på Bergenphilive.no gjennom hele festivalperioden.

– At Bergen-Filharmonien har en intensiv digitalfestival er kjempebra og viktig! For musikerne er det fint at det er et publikum på den andre siden. Når publikum ikke får høre musikken akustisk i salen, er dette nest best, sier Leif Ove Andsnes i en kommentar til Aftenposten om strømmefestivalen. I samme sak kommenterer orkesterets Henning Målselv at «Dette er vår gave til publikum i en spesiell tid».

Utøverne og kunstnerne på programmet er Lise Davidsen, Vilde Frang, Víkingur Ólafsson, Leif Ove Andsnes, Tine Thing Helseth, Ragnhild Hemsing, Sandra Lied Haga, Adam Walker, Nicolas Hodges, Edward Gardner, Pablo Heras-Casado, Jan Willem de Vriend, Juanjo Mena, Tabita Berglund, Per Hannevold, Ilze Klava, Christian Stene, Edvard Grieg Kor og Bergen Filharmoniske Orkester.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev