Morten Abel

Vestfold Festspill ute i naturen

Sommerens Vestfold Festspill bruker utendørsareaner flittig. Kultur møter natur når Solveig Kringlebotn synger ved soloppgang på Verdens Ende, Thomas von Brömssen leser Taube om bord i en gammel ishavsskute, og deLillos spiller ved en laksefoss i Lågen.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

— De spektakulære og flotte utendørsarenaene skaper helhetsopplevelser som vi ikke kunne oppnådd på tradisjonelle innendørsareaner. Og vi kombinerer det gjerne med tiden på døgnet, sier direktør Birger Carlsen i Vestfold Festspillene.

Ved idylliske Damvann i Lågendalen skal Mari Boine fylle rommet mellom bratte fjellvegger, under Slottsfjellet i Tønsberg er Morten Abel hovedattraksjonen, ved Mølledammen i Re møtes Steinar Albrigtsen, Marie Bergman og Povl Dissing for første gang på samme scene, og i Bøkeskogen i Larvik står Halvdan Sivertsen for avslutningskonserten.

— Men den store folkefesten blir nok likevel fyrverkerikonserten med Marinemusikken på Karljohansvern i Horten. I fjor var rundt 6.000 mennesker der, forteller Birger Carlsen, som har fått blant andre Brede Bøe og Michala Petri som solister i år.

Kringlebotn, Boine og Bergman er bare noen av de kvinnelige sangerne som setter et spesielt preg på årets festspillprogram i Vestfold. Hjertnes i Sandefjord får besøk av den britisk-jamaicanske jazzlegenden Cleo Laine, og til det splitter nye Oseberg kulturhus i Tønsberg kommer den danske jazzvokalisten Cæcilie Norby sammen med Kringkastingsorkesteret. Mindre kjent i Norge er meksikanske Lila Downs, med konserter i de tre største byene. Latin-Amerika er også representert med argentinske Julia Zenko, som synger med Tango for Tre i Horten. I tillegg er Ingrid Bjørnov gjennomgående «festspilleskorte» i Tønsberg.

— Med mannlige festspillkunstnere tre år på rad, er det ekstra moro å kunne tilby et så godt og kraftfullt knippe kvinnelige kunstnere, sier Birger Carlsen.

Årets festspillkunstner i Vestfold er som kjent vin- og matduoen Bølgen & Moi, som skal utvide helhetsopplevelsen ytterligere, også på noen av utendørsarrangementene.

Et motstykke til utendørsarrangementene er scenekunsttilbudet. I intime formater, fra sirkustelt via bar og café til kulturhus, skal det spilles teater med nobelprisvinneren Dario Fo og Commedia del arte som utgangspunkt. Mesteren selv er riktignok representert bare med gjestespillet «Fjärilsmusen» fra Stadsteatern i Stockholm, men tradisjonen tas vare på.

— Dario Fos gode venn, Carlo Barsotti, har regien på lunsjteateret «Hvem f…. er Svend Foyn», som er en egenproduksjon. Han skal også lede en masterclass. Det andre gjestespillet vårt kommer fra Torshovteatret i Oslo: «Stones in his pockets» med Kåre Conradi og Øystein Røger, sier direktør Birger Carlsen i Vestfold Festspillene.

Til sammen et 60-talls arrangementer er fordelt på alle de 14 kommunene i Vestfold i løpet av festspillperioden fra torsdag 27. juni til lørdag 6. juli.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev