Tora Augestad (Foto: Yina Chang)

Vestfoldfestspillene – Godt i gang

Vestfold Festspillene startet på fredag 29. juni og varer til søndag 8. juli. I festspillene inngår blant annet Larvik Barokk (5. – 8. juli), og klassiskprogram i Tønsberg

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

I tillegg står folkefest, verdensmusikk- og barnearrangementer på programmet til Vestfold fylkes største kulturbegivenhet.

I programmet til Larvik Barokk finner vi blant annet Picturing Dowland under Andreas Arends musikalske ledelse. Videre finner vi sopran Tuva Semmingsen, Maria Keohane, sopran, Paul Kirby, tenor, og Håvard Stensvold bass. Arend spiller lutt.

Med Andreas Arend i spissen, tegner Barokksolistene et intimt musikalsk portrett av den uforglemmelige John Dowland (1563–1626). John Dowland var bl.a. ansatt hos Christian IV i København, og musikken han skrev var banebrytende. Selv etter 400 år griper den publikum. Dowland spilte og sang seg gjennom store deler av Europa og ble en av sin tids mest berømte musikere. Popmusikeren Sting spilte inn flere av Dowlands sanger på CD i fjor og kaller ham en «singer-songwriter», heter det i programmet til Larvik Barokk.

Videre kan man finne vandring i Fritzøeverkets historie, guidet tur av kjentmenn Hammerdalen, stor korkonsert basert på uroppførelsen av Händels Messias i Dublin i 1742 med Isa Katharine Gericke som sopran.

Hele programmet i Larvik finnes på disse sidene.

I klassisk-programmet gjenstår Vertavokvartetten med Ernst Simon Glaser i Slagen kirke i dag. Her kan vi høre Schumann og Liszt, Debussy og Bartok. Videre opptrer barytonen Johannes Weisser på Jarlsberg Hovedgård på tirsdag, og fiolinisten Lars Andreas Tomter med ensemble på Teie Hovedgård på onsdag.

For komplett program, gå til Vestfoldfestspillene sine hjemmesider.

Vestfold Festspillene A/S har til formål å gjennomføre et årlig festspill som presenterer regional, nasjonal og internasjonal kunst og kultur – med hovedvekt på musikk og annen scenekunst. Vestfold Festspillene er fylkets største kulturelle begivenhet. Gjennom årlige arrangement presenterer og eksponerer Vestfold Festspillene regional, norsk og internasjonal kunst og kultur. Festspillene er et møtested mellom norske og utenlandske kunstnere, mellom amatører og profesjonelle, i et mangfold som spenner fra avantgarde til tradisjon. Et kjennemerke for Vestfold Festspillene er den sommerlige og uformelle profilen. Hele fylket – fra svaberg til fossestryk – tas i bruk som arena.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev