Faksimile "Take On Me" (Foto: a-has Youtube-kanal)

«Take On Me» vist en milliard ganger

Norges største internasjonale popsuksess når ny milepæl.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den ikoniske videoen for a-has hit «Take On Me» har nådd en milliard visninger på YouTube. Det skriver plateselskapet Warner Music Norway i en pressemelding.

Med dette blir bandet en del av den lille klubben av artister som har oppnådd den sjeldne milepælen 1 milliard, sammen med «November Rain» av Guns N’ Roses, «Smells Like Teen Spirit» av Nirvana, og «Bohemian Rhapsody» av Queen. «Take On Me» er den nest mest sette videoen fra 80-tallet på YouTube, og nummer fem på lista over de mest strømmede låtene fra det 20. århundret med første plasser i 36 ulike land.

Milliard-meritten er godt hjulpet av en tilbakeskuende nypromotering av a-has gjennombruddsmusikk.

Den offisielle musikkvideoen, opprinnelig utgitt i 1985, ble nylig restaurert og oppgradert til 4K-oppløsning for å forbedre den visuelle kvaliteten, skriver Warner videre. Regissør Steve Barron fanget publikum over hele verden med sin banebrytende blanding av blyantskisser og spillefilm. Denne illustrasjonsteknikken – kjent som rotoscoping – krevde at spillefilmopptakene ble håndtegnet bilde for bilde. For å gjennomføre videoen brukte kunstnerne Michael Patterson og Candace Reckinger denne teknikken over totalt 16 uker på tusenvis av bilder.

– Jeg husker jeg så videoen etter veldig lang tid, forteller Magne Furuholmen.
– Først så vi den kun med spillefilmopptakene, deretter tok det ytterligere 3–6 måneder med tegning for hånd … det er mer enn 10 000 tegninger for de animerte delene. Når man så alt satt sammen: wow! Det var bedre enn man forventet, det var utrolig! Artisteriet til animatøren, kombinert med den tydelige narrative idéen med et kjærlighetsforhold på tvers av dimensjoner, sier Furuholmen om den berømte musikkvideoen.

Se dokumentaren om prosessen med å lage låta og videoen her.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev