Arve Tellefsen 08

Tjuvstart på torsdag

Fredag åpner Oslo Kammermusikk Festival for tjuende gang med festkonsert i Oslo Konserthus. Men alt i morgen tjuvstarter kunstnerisk leder Arve Tellefsen og pianist Håvard Gimse ballet med gratiskonserter på Nationaltheatret.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Konserten finner sted på paviljongen utenfor Nationaltheatret, hvor Arve Tellefsen spiller klassiske fiolinperler.

Senere på kvelden inviterer Rolf Lislevand og Norsk Barokkorkester til musikk og dans fra renessansen i Glasshuset i Oslo Konserthus.

Lislevand har besøkt festivalen flere år på rad, og er som vanlig gitt frie tøyler til å utforme konserten slik han vil. I år har han konsentrert seg om musikk og dans fra senrenessansens Italia, og tatt med seg fem italienske dansere.

Fra fremmedord til kjent begrep

— Det er underlig å tenke på at for tjue år siden var kammermusikk et fremmedord i Norge, sier Arve Tellefsen, festivalens kunstneriske leder.

— Da vi startet den første festivalen her i landet med kammermusikk på programmet i 1989 fikk jeg hele tiden spørsmålet «Hva er egentlig kammermusikk?» Jeg måtte forklare at det er en intim musikkform hvor publikum og musikere er i nærkontakt gjennom noe av den fineste musikken som er laget. Nå er det ingen som trenger å spørre lenger, blant annet fordi det er kommet til over tjue tilsvarende festivaler i landet. Det er en fabelaktig utvikling som vi er stolte over å ha vært med på.

Et tredvetalls konserter

Oslo Kammermusikk Festival, som arrangeres hvert år på Akershus Festning samt tradisjonelle og utradisjonelle konsertsteder over hele byen, byr på ytterligere 29 konserter fram til 24. august.

Fredag spiller Norges internasjonale stjernecellist, Truls Mørk under den offisielle åpningen i Oslo Konserthus. Senere i uken blir blant annet saksofonisten Jan Garbarek, trompetisten Ole Edvard Antonsen, gambisten Jordi Savall, og de tre strykekvartettene Quatuor Mosaiques, Leipziger Streichquartett og Pavel Haas Quartet å høre.

Det er Oslo Kammermusikk Festival som melder dette.
Deres fullstendige festivalprogram finner du her.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev