Forsvarets Stabsmusikk (Foto:www.fsmk.no)

Gimse innvier flygel

Torsdag 15. november blir Ridehusets nye flygel innviet av Håvard Gimse i en konsert med Forsvarets Stabsmusikkorps og dirigent Ole Kristian Ruud.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Mange av stykkene på programmet har hatt en viss vandring mellom “elitekulturen” og “populærkulturen”. Edvard Grieg sin lett gjenkjennelige a-moll konsert for klaver er et norsk ikon på linje med Fanitullen, geitost og vinteridrett. A-moll konserten har en posisjon i populærkulturen akkurat som Beethovens 5. symfoni. Folk som aldri har hørt hele verket kjenner igjen de viktigste motiver fra deres konstante tilstedeværelse i reklame, bakgrunnsmusikk i dokumentarfilmer og de andre musikalske kilder folk møter i hverdagen. I ettertid har a-moll konserten dukket opp i mange sammenhenger, som popsanger, filmer og en Nike-reklame fra 2004!

Richard Addinsells Warsawakonserten er en av de få komposisjoner som har hatt sitt opphav som filmmusikk (Dangerous Moonight, 1941) og har etablert seg i det klassiske repertoaret i ettertid. Addinsells verk er et lappeteppe av den senromantiske musikkstilen (enkelte partier er tydelig påvirket av Griegs a-moll konsert).

Håvard Gimse har etablert seg som en av Skandinavias fremste pianister med betydelig oppmerksomhet fra internasjonal presse og publikum. Siden han vant 1.pris i den Europeiske Klaverkonkurransen for Ungdom «Jugend Musiziert» i Frankfurt i 1987, har Gimse skapt seg en stadig økende internasjonal virksomhet som pianist, uten å delta i klaverkonkurranser. Av utmerkelser han ellers har mottatt, kan nevnes «Steinway-prisen» (1995), den ærefulle «Grieg-Prisen» (1996) og det norske Sibelius Selskapets «Sibelius-Pris» (november 2004).

Konserten med Håvard Gimse og Forsvarets Stabsmusikkorps finner sted i Ridehuset, Oslo torsdag 15. november klokken 19.30.

Det er Stabsmusikken som melder om dette i dag.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev