Forsvarets Stabsmusikk (Foto:www.fsmk.no)

Gimse innvier flygel

Torsdag 15. november blir Ridehusets nye flygel innviet av Håvard Gimse i en konsert med Forsvarets Stabsmusikkorps og dirigent Ole Kristian Ruud.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Mange av stykkene på programmet har hatt en viss vandring mellom “elitekulturen” og “populærkulturen”. Edvard Grieg sin lett gjenkjennelige a-moll konsert for klaver er et norsk ikon på linje med Fanitullen, geitost og vinteridrett. A-moll konserten har en posisjon i populærkulturen akkurat som Beethovens 5. symfoni. Folk som aldri har hørt hele verket kjenner igjen de viktigste motiver fra deres konstante tilstedeværelse i reklame, bakgrunnsmusikk i dokumentarfilmer og de andre musikalske kilder folk møter i hverdagen. I ettertid har a-moll konserten dukket opp i mange sammenhenger, som popsanger, filmer og en Nike-reklame fra 2004!

Richard Addinsells Warsawakonserten er en av de få komposisjoner som har hatt sitt opphav som filmmusikk (Dangerous Moonight, 1941) og har etablert seg i det klassiske repertoaret i ettertid. Addinsells verk er et lappeteppe av den senromantiske musikkstilen (enkelte partier er tydelig påvirket av Griegs a-moll konsert).

Håvard Gimse har etablert seg som en av Skandinavias fremste pianister med betydelig oppmerksomhet fra internasjonal presse og publikum. Siden han vant 1.pris i den Europeiske Klaverkonkurransen for Ungdom «Jugend Musiziert» i Frankfurt i 1987, har Gimse skapt seg en stadig økende internasjonal virksomhet som pianist, uten å delta i klaverkonkurranser. Av utmerkelser han ellers har mottatt, kan nevnes «Steinway-prisen» (1995), den ærefulle «Grieg-Prisen» (1996) og det norske Sibelius Selskapets «Sibelius-Pris» (november 2004).

Konserten med Håvard Gimse og Forsvarets Stabsmusikkorps finner sted i Ridehuset, Oslo torsdag 15. november klokken 19.30.

Det er Stabsmusikken som melder om dette i dag.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev