Direktør i Kristiansand Symfoniorkester, Stefan Sköld og styreleder Stein A. Hannevik i Sparebanken Sør instrumentfond (Foto: Sparebanken Sør)

Sparebanken Sør oppretter instrumentfond

Fondet vil kjøpe kvalitetsinstrumenter for 10 millioner kroner.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Sparebanken Sør har opprettet Stiftelsen Sparebank Sør instrumentfond for å bygge opp en samling av kvalitetsinstrumenter fra de store instrumentmakere på 1700 – 1800 tallet. Instrumentene som ble laget i den perioden skal ha en helt unik klang som blir rikere jo eldre instrumentene blir.

Banken har tradisjon for å gi gaver som skal bidra til vekst og utvikling i landsdelen. Dette gjelder både innen idrett, kultur og andre samfunnsnyttige formål. Målet er, ifølge styreleder Stein A. Hannevik i Sprabankensør instrumentfond, å øke interessen for klassisk musikk på Sørlandet, og bidra til å oppmuntre ungdom til å satse på en musikalsk karriere.

– Sørlandets beste strykere fortjener de beste instrumentene. Slike instrumenter vil løfte ethvert orkester og vil fremover bli lånt ut til musikere i Kristiansand Symfoniorkester og til spesielt talentfulle musikere i landsdelen, sier Hannevik i en pressemelding.

Stiftelsen Sparebanken Sør instrumentfond har et styre på fem som velges av bankens styre.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev