Tore H. Bøe, Origami

Siesta for Tore Honoré Bøe

Tore Honoré Bøe, alias utallige inkarnasjoner av Origami-kollektivet, er på flyttefot til Gran Canaria, der han bygger et lite studio og starter produksjonsselskapet La La Hacienda med sin kone. Natt til første mai blir derfor siste sjanse til å høre Bøe solo så langt nord på veldig lenge.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Tore Honoré Bøe har denne uken spilt konserter på Samsen i Kristiansand og Luftslottet i Grimstad. På lørdag opptrer eksil-sørlendingen under Appartement-festivalen på Blå i Oslo, for deretter å sette et foreløpig punktum for sitt Norgesopphold med en konsert med venner på Avant Garden natt til første mai.

Konserten på Blå lørdag fremføres på selvlagde instrumenter, og ligger i grenselandet mellom det helt akustiske og forhåndsmanipulerte klanglandskaper basert på de samme lydene. Dette skaper underlige rom med fokus på ørsmå detaljer i dynamikken. Bøe kan vel regnes som en del av miljøet rundt den såkalte «støyscenen», men i motsetning til de fleste andre benytter han ikke (elektronisk) laptop. Musikken blir derfor meget fysisk, i og med at det også er litt å se på for den som måtte være interessert. Bøe kan sprette fra de lavest mulige knitringer til spontane lydeksplosjoner på et blunk, men fokus ligger alltid på stemningen i rommet.

Etter å ha jobbet med kulturnettverket Origami Republika fast siden 1990, debuterte Bøe som soloartist på prestisjetunge Les Observatoires utenfor Paris i 1999. Bøe kunne ikke dra selv, så musikerkollega Lasse Marhaug ble instruert til å fremføre Bøes materiale, se Bøes utstilling og utgi seg for å være Bøe. Både solo og som del av ulike Origami-konstellasjoner har Bøe fartet verden rundt siden 1990, med konserter og prosjekter i alt fra det Slovakiske Statsgalleriet, Vancouver Folk Music Festival, London Astoria, Kunstnernes Hus og Trondheim Kunstmuseum, til de mest obskure pønkeklubber, kafeer og gatekryss.

Det har kommet en del utgivelser fra Bøe, og nye dukker opp i England, Hellas, USA, Russland, Nederland og Tyskland utover våren/sommeren. Spesielt har CDen Siesta blitt meget godt mottatt, og i fjor ga Bøe ut en 10″ vinyl som en rekke artister nå er i gang med å remikse (López, Brutum Fulmen, Kinkelaar, Sundin, Marhaug m.fl.)

Bøe har aldri før spilt solo i Grimstad, og torsdagens opptrden markerte ni år siden sist han opptrådde i hjembyen Kristiansand. Settet han nå turnerer med er satt sammen til prestisjetunge LEM Festival i Barcelona i oktober. Etter sommeren flytter Bøe til Gran Canaria der han bygger et lite studio og starter produksjonsselskapet La La Hacienda med sin kone Elisabeth Erdal.

Les mer på Honoré Bøe på http://www.kunst.no/origami/tore, og gå gjerne også videre til hovedsidene for Origami, som er en utmerket innfallsport til dette norske kunstnerkollektivet mangeslugne og ofte overraskende avant garde-verden. Mannen er for tiden aktuell med sjutommeren «Melektronikk» på Safe As Milk, og har også en rekke øvrige utgivelser på gang på mindre, alternative selskaper rundt om i Skandinavia, Europa og USA.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev