Ørjan Matre 2006 Photo: http://www.orjanmatre.no

Ørjan Matre til St. Petersburg og Praha

Den 27-år gamle komponisten Ørjan Matre har en travel uke foran seg, med fremførelser på festivaler i St. Petersburg og Praha.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Først på den XVI Internasjonal Festival of Arts, med undertittelen ”Fra avant garde til våre dager” i St. Petersburg: 20. mars spilles verket ”Elegy for Mr./Mrs. Ciona Intestinalis” for fiolin og piano.

På avslutningskonserten 24. mars spiller The Orchestra of the State Heremitage Museum Matres verk ”Echo Imprints” for to horn og strykeorkester.

Dagen etter spilles sistnevnte verk også av Northbohemian Orchestra på festivalen Prague Premieres, som i år har undertittelen ”…heading north”

Ørjan Matre (f. 1979) er født i Bergen, og har en bred musikalsk bakgrunn. Hans kompositoriske virke startet tidlig, men det var først under komposisjonsstudier med komponist Rune Rebne, at hans musikalske nysgjerrighet virkelig ble stimulert. Siden har han studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole, med Bjørn Kruse, Lasse Thoresen, Olav-Anton Thommessen og Henrik Hellstenius som komposisjonslærere.

Ørjan Matre har skrevet og fått framført en rekke verker for ulike besetninger, fra mindre kammerverk og soloverk til større ensembler og orkester på konserter og festivaler både i inn- og utland. Flere av verkene er for større ensembler, og disse har blant annet blitt fremført av Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Forsvarets Musikkorps Vestlandet, Kristiansand Symfoniorkester og Oslo Filharmoniske Orkester. I tillegg har han jobbet med musikere som Rolf Borch, Ingfrid Breie Nyhus, Tora Augestad, Tanja Orning

Hans verk «Four Miniatures for Orchestra» er spilt in på CD med Kringkastingsorkesteret under ledelse av Rolf Gupta. CDen inkluderer verk av fire unge komponister og ble lansert i oktober 2006 (Aurora).

Han er dessuten engasjert som huskomponist for Kristiansand Symfoniorkester sesongen 2006/2007 – et samarbeid som vil videreføres i 2007/2008. I år (2007) vil hans musikk bli framført på konserter og festivaler i Norge, Tjekkia, Island, Russland og Kina.

Detaljer om de aktuelle konsertene:

20. Mars – 19:00
Elegy for Mr./Mrs. Ciona Intestinalis (for violin og piano)
Igor Rogalov / Aleksander Rikhter
XVI – International Festival of Arts
Small Philharmonic Hall – St. Petersburg

24. Mars – 19:00
Echo Imprints (for two horns and string ensemble)
The Orchestra of the State Hermitage Museum
XVI – International Festival of Arts
Small Philharmonic Hall -St. Petersburg

25. Mars – 19:30
Echo Imprints
Northbohemian Philharmonic Orchestra Teplice – Petr Kotik
Prague Premieres 07 «…heading north»
Dvorák Hall – Praha

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev