Opera Omnia

Opera Omnia gjenoppstår

11. november la Opera Omnia ned driften. Etter tolv år med fritt musikkteater og opera satte tomme sparebøsser den endelige streken i regningen da kulturrådet i høst for tredje gang ga avslag på søknad om støtte til frie, sceniske grupper. Nå har imidlertid det frie teatret fått seg en solid julegave: Kulturrådet gjør helomvending og gir 500 000 kroner til produksjon av en ny opera for barn. Dermed er fremtiden reddet for teatret – Veldig uventet, sier en overrasket Omnia-leder Glenn Erik Haugland som feirer med julejubelkonsert i Oslo førstkommende onsdag. – Nå skal vi feste noe helt forjævlig!

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Da den gode nyheten tikket inn var ikke Opera Omnia sene om å stable på beina en jubelkonsert – det motsatte av en støttekonsert. Gruppen som har turnert med den suksessfylte barneoperaen PoY! vil førstkommende onsdag 19. desember fremføre lett popmusikk på jazzkaféen Renseriet i Oslo, og deretter blir det i følge Haugland festing til langt på natt.

— Dette var veldig gøy, og ikke minst uventet! Vi hadde stoppet all drift og alle avtaler i november, men det var fortsatt noen av oss som håpet, som ventet på at et under skulle skje. Og nå har det skjedd, ler Haugland. Den gode nyheten har tatt ham og resten av Opera Omnia-gjengen på senga.

— Vi har ikke fått summet oss ennå, så det er vanskelig å legge noen konkrete planer fremover. Det som ihvertfall er klart, er at vi skal gå igang med en ny ungdomsopera som etter planen skal ha premiere i 2003. Ellers trenger vi litt mer tid til å komme oss etter sjokket. Det eneste vi har fått planlagt så langt er feiringen av gjenoppstandelsen.

For feiring blir det, satt i stand på rekordfart som et «geriljatiltak».

— Opera Omnia er ikke som andre institusjoner. Vi er mer en geriljagruppe, og onsdagens konsert er et typisk geriljatiltak. Det er egentlig ikke Omnia som står bak, men vi linker oss opp til begivenheten fordi vi vil feire. Og nå skal vi feste noe helt forjævlig!

Julejubelkonserten vil finne sted på jazzkaféen Renseriet i Kolstadgata 17 på Tøyen. Konserten består av lett popmusikk skrevet og fremført av Heidi Tronsmo + et orkester bestående av Maja Bugge, Frode Berntzen og Erik Anti. Heidi Tronsmo band går på scenen kl. 21 og billettprisen er kr. 50.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.