Opera Omnia

Opera Omnia gjenoppstår

11. november la Opera Omnia ned driften. Etter tolv år med fritt musikkteater og opera satte tomme sparebøsser den endelige streken i regningen da kulturrådet i høst for tredje gang ga avslag på søknad om støtte til frie, sceniske grupper. Nå har imidlertid det frie teatret fått seg en solid julegave: Kulturrådet gjør helomvending og gir 500 000 kroner til produksjon av en ny opera for barn. Dermed er fremtiden reddet for teatret – Veldig uventet, sier en overrasket Omnia-leder Glenn Erik Haugland som feirer med julejubelkonsert i Oslo førstkommende onsdag. – Nå skal vi feste noe helt forjævlig!

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Da den gode nyheten tikket inn var ikke Opera Omnia sene om å stable på beina en jubelkonsert – det motsatte av en støttekonsert. Gruppen som har turnert med den suksessfylte barneoperaen PoY! vil førstkommende onsdag 19. desember fremføre lett popmusikk på jazzkaféen Renseriet i Oslo, og deretter blir det i følge Haugland festing til langt på natt.

— Dette var veldig gøy, og ikke minst uventet! Vi hadde stoppet all drift og alle avtaler i november, men det var fortsatt noen av oss som håpet, som ventet på at et under skulle skje. Og nå har det skjedd, ler Haugland. Den gode nyheten har tatt ham og resten av Opera Omnia-gjengen på senga.

— Vi har ikke fått summet oss ennå, så det er vanskelig å legge noen konkrete planer fremover. Det som ihvertfall er klart, er at vi skal gå igang med en ny ungdomsopera som etter planen skal ha premiere i 2003. Ellers trenger vi litt mer tid til å komme oss etter sjokket. Det eneste vi har fått planlagt så langt er feiringen av gjenoppstandelsen.

For feiring blir det, satt i stand på rekordfart som et «geriljatiltak».

— Opera Omnia er ikke som andre institusjoner. Vi er mer en geriljagruppe, og onsdagens konsert er et typisk geriljatiltak. Det er egentlig ikke Omnia som står bak, men vi linker oss opp til begivenheten fordi vi vil feire. Og nå skal vi feste noe helt forjævlig!

Julejubelkonserten vil finne sted på jazzkaféen Renseriet i Kolstadgata 17 på Tøyen. Konserten består av lett popmusikk skrevet og fremført av Heidi Tronsmo + et orkester bestående av Maja Bugge, Frode Berntzen og Erik Anti. Heidi Tronsmo band går på scenen kl. 21 og billettprisen er kr. 50.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev