Maria Lotus (Foto: Pressefoto)

Skal ta over hiphop-tronen

Festivalen EMPWR skal løfte kvinner i norsk hiphop og urban musikk.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Bäst i Sverige, bäst i Norden, bäst på jorden. Ni sov på tronen, såg min chans och tog den, sier Silvana Imam i låta «Attitudeproblem».

– Nå kommer kvinnene som skal kapre rap-tronen, og det er ikke et minutt for tidlig. For første gang i historien samler Youngs Oslo 15 helt fantastiske kvinnelige artister, dagen før den internasjonale kvinnedagen, forteller bookingsjef på Kulturhuset i Oslo, Caroline Blomqvist, i en pressemelding om den nye festivalen.

EMPWR FEST skal bli en årlig festival i Oslo med fokus på kultur, mangfold og samhold, uavhengig av identitet. «Frihet, likestilling og rettferdighet for alle», skriver arrangørene i meldinga. Spillestedene Youngs, Kulturhuset og Skatten i Oslo står bak det nye festivalinitiativet, og festivalprogrammet presenteres i samarbeid med YLTV, den norske Youtube-kanalen for nordisk urban musikk. Sammen har de samlet «den beste gjengen av de råeste damene innen hiphop og urban», sier de i pressemeldingen.

Linda Vidala (Foto: Pressefoto)

– Norges urbane musikkmiljø har som så mange andre kretser et vesentlig behov for kjønnsbalanse som krever tiltak, fortsetter Blomqvist. – Vårt mål på Youngs Oslo er å skrive et nytt, men etterlengtet blad i historiebøkene, der kvinner fra og med nå ikke lenger er underrepresenterte. Natt til 8. mars skal føres inn i historiebøkene.

Beatrixx (Foto: Shawn Arvind)

Blant artistene som er bekreftet så langt, er Linda Vidala, L.U:N.A, Lauren, Issa, Gulla, Royane, Maggie Freshh, Oh Mama Crew, Maria Lotus og Beatrixx.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev