Nordic Live blir FKP Scorpio Fra venstre: Erica Leypoldt, Eivind Fadnes, Folkert Koopmans (FKP Scorpio), Joël Schwalenstöcker, Pia Litleskare, Mari Fjeld, Freddie de Wall (FKP Scorpio), Ottar Schanke Eikum, Nicolai Sten Jørgensen, Linn Thomassen. (Ikke tilstede: Kim Nordbæk) (Foto: Einar Aslaksen)

Tysk konsertgigant investerer i norsk bookingbyrå

Nordic Live henter 30 års erfaring fra Tyskland og Europa for å forsterke en av landets sterkeste artistporteføljer.

Kalender

Bookingbyrået Nordic Live ble stiftet i Oslo i januar 2017 av Erica Leypoldt, Kim Nordbæk, Ottar Schanke Eikum og Joël Schwalenstöcker – en sammenslåing av unge, engasjerte og talentfulle agenter som ble møtt med stor entusiasme i norsk musikkbransje.

Etter tre suksessrike år forsterkes Nordic Live igjen, denne gangen med internasjonal kompetanse og konsertformidling i verdensklasse.

De norske gründerne har solid erfaring fra bransjen, og i dag representerer Nordic Live over 60 norske og nordiske artister som i 2019 gjorde hele 1000 konserter i Norge.

– Vi har fått til veldig mye på bare tre år, og har gjort ting på vår måte i en bransje som har gått fra å være lokal til global på veldig kort tid. Flere andre konsolideringer har økt fokuset på internasjonal posisjonering. Vi har hatt et tydelig mål om å finne en sterk partner med hjerte for det vi driver med, og som kan bidra til at det både blir flere fantastiske konserter i Norge og at norske artister skal få muligheten også utenfor landets grenser, sier Ottar Schanke Eikum.

FKP Scorpio ble stiftet i 1990, og er en av Europas ledende festival- og konsertarrangører. De har i dag kontorer i ti land i Europa, og Nordic Live vil inngå i en nordisk plattform med Sverige, Danmark og Finland.

– Da vi kom i kontakt med FKP Scorpio, visste vi med en gang at dette var de riktige partnerne å ha med for å ta selskapet til neste nivå. Vi gjør dette med vinden i ryggen og gleder oss over mulighetene det vil by på for oss og våre artister, sier daglig leder Erica Leypoldt.

Nordic Live representerer blant andre artistene Gabrielle, Alan Walker, Kurt Nilsen, Ina Wroldsen, Julie Bergan, Violet Road og Ruben.

FKP Scorpio har arrangert turnéer for blant andre Ed Sheeran, Bon Iver og Rammstein. I tillegg driver de noen av Europas største festivaler, blant dem søsterfestivalene Hurricane og Southside Festival, som i Tyskland samler om lag 130.000 publikummere hvert år i slutten av juni.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.