Jørgen Munkeby

Nytt Pipshow på Fabrikken i Oslo

Kunstakademiet feirer i disse dagene avsluttende årsoppgaver og eksamener gjennom en rekke utstillinger og konsertforestillinger. Onsdag opptrer navn som Jørgen Munkebye, Single Unit, Alexander Rishaug, Martin Horntveth og Kim Hiorthøy på Fabrikken under vignetten Pipshow 4.

Kalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Det er i år fjerde gangen det arrangeres såkalt Pipshow. Som vanlig har de kunststuderende fått frem et spennende og allsidig program. Pipshow fire byr på en rekke viktige navn fra samtidens norske musikkliv. Særlig godt representert er den norske elektronika-scenen med en rekke internasjonal anerkjente artister på plakaten. Noen av landets mest talentfulle jazzmusikere er også representert i programmet som ellers byr på både film/videoavspilling og dans. Kyrre Bjørkås, bassist og vokalist fra det avantgardistiske og filmiske ensemblet Bogus Blimp (som har blandet performance og visuelle konsertopptredner), deltar også denne gangen.

Elevene ved Statens Kunstakademi i Oslo har den siste tiden engasjert seg sterkt i musikk og lydkunst. Etter at Marius von Der Fehr første gang slapp igjennom på Statens Kunstakademi på bakgrunn av lydarbeider for fem år siden, har man sett en økende rgenren og en sterkere kopling mellom musikk- og kunstmiljøene.

— Vi arrangerte pilotprosjektet Pipshow som en del av «åpent akademi» i desember 2000, da man tradisjonelt sett byr på åpne atelierer. Vi ønsket å vise at det er langt mer enn billdekunst som foregår her, og arrangerte derfor konserter, performance, filmvisninger og annet, sa Marius von der Fehr til Ballades Øyvind Holen i mai i fjor i forkant av Pipshow 2.

I fjor opptrådte artister som Maja Ratkje/Hild Sofie Tafjord, Jazzkammer, xyz, Tore H. Bøe og Next Life, samt performancekunstnere som Kate Pendry, Ellen Johannessen og Henriette Pedersen. Arrangementet var i Ballades øyne overmåte vellykket, og artistlisten for årets utgave er i hvert fall ikke særlig snauere:

Vi snakker i tur og (lemfeldig) orden om Alexander Rishaug, Kim Hiorthøy, Martin Horntveth, Jørgen Munkeby, Kyrre Bjørkås, Andreas Mjøs, Single Unit, Arne Borgan, Rune Andreassen, Little Eye, Unn Fahlstrøm, Tor Jørgen van Eijk, Sara Lynden, Henriette Pedersen, Tone Bjordam, Mari Halsøy, Gro Gravås, Ann Kristin Bergesen, Mari Sømme Hammer, Piotr Pachel, As Wreck og Nicolas Provost.

Arrangørene lover et svært bredt spekter av mennesker og medier fra både inn- og utsiden, og en himmelsk lapskaus av uttrykk og inntrykk. Det hele avsluttes med sommerfest med DJ Sunhine.

PIPSHOW 4 arrangeres onsdag den 29. mai på Fabrikken ved Blå. Den helaftens minifestivalen begynner klokken 19, og har så lav bilettpris som kroner 60,-. Festivalen arrangeres av studenter ved Kunstakademiet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.