Joachim Kjelsaas Kwetzinsky og Camilla Ediassen

Norske musikere til Sudan

Torsdag 17. januar reiser sopran Camilla Ediassen (30) og pianist Joachim Kjelsaas Kwetzinsky (29) til Sudan sammen med arkeolog Henriette Hafsaas (30). Musikerne vil være i Sudan i en uke, og de vil holde tre konserter i de sudanske byene Omdurman og Khartoum.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Camilla Ediassen og Joachim Kjelsaas Kwetzinsky er invitert av den Sudan-interesserte bergenseren Henriette Hafsaas og den bergenspatriotiske sudanske forretningsmannen Mahmoud Salih.

Prosjektet har tittelen Haugtussa i Sudan ettersom Edvard Griegs Haugtussa står sentralt. Det vil også bli fremført andre Grieg-sanger og utdrag fra Peer Gynt, samt verker av Geirr Tveitt og Harald Sæverud. 100-årsjubilanten Geirr Tveitt reiste for øvrig selv på tre turnéer til Nord-Afrika i 40- og 50-årene ”med pianoet fraktet mellom to dromedarer”.

Henriette Hafsaas vil være konferansier under konserten, og vil blant annet fortelle mer om dette, og også om Peer Gynt og tilknytningen til Nord-Afrika. Både Hafsaas og Ediassen vil stå på scenen i bunad, heter det i en pressemelding.

Konsertprosjektet hadde ikke latt seg gjennomføre uten Mahmoud Salihs engasjement og støtte. De to hovedkonsertene blir arrangert i samarbeid med et kultursenter han har vært med å opprette i Omdurman, og han støtter også prosjektet økonomisk.

Mahmoud sier i pressemeldingen at det er viktig med et uavhengig kulturtilbud for vanlige sudanere, og at det vil være spesielt for dem å høre norsk klassisk musikk.

I 2006 brakte han den sudanske sangerinnen Rasha Shekheldin til Bergen.

Prosjektet blir også støttet med midler fra UD/MICs reisestøtte for musikere, Den norske ambassaden i Sudan og Bergen kommune. Det vil også bli holdt en konsert i det greske kultursenteret i Khartoum.

Konsertprogrammet:
19.01: Nasjonalteatret i Omdurman i samarbeid med Abdel Karim Mirghanis kultursenter.
21.01: Ergamenis i Khartoum i samarbeid med Det greske kultursenter.
22.01: Nasjonalteatret i Omdurman i samarbeid med Abdel Karim Mirghanis kultursenter.

Dette ifølge en pressemelding.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev