Joachim Kjelsaas Kwetzinsky (Foto: Trygve Schonfelder)

Til Jordan med Griegs klaverkonsert

Pianisten Joachim Kjelsaas Kwetzinsky er invitert til Jordan for å være solist med Amman symfoniorkester i Griegs klaverkonsert.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Dirigent er Mohammed Uthman Sidiq, tidligere sjefsdirigent for Iraks nasjonale symfoniorkester.

Konserten vil finne sted i Al Terra Santa Cultural Center i Amman onsdag 21. november. Den inngår i markeringen av at det i år er 100 år siden Griegs død og er støttet av UD/Den norske ambassaden i Jordan.

Amman symfoniorkester er forholdsvis nyopprettet og har sine røtter i orkesteret ved Jordans musikkonservatorium som ble grunnlagt i 1986. Orkesteret sikter mot å ha en besetning på 100 musikere i løpet av de fem neste årene. Den irakiske dirigenten Mohammed Uthman Sidiq har sin utdannelse fra Bagdad musikkskole og Gnessin-akademiet i Moskva. Fra 1991 ledet han Iraks nasjonale symfoniorkester og fra 1994 ble han fast dirigent for orkesteret ved Jordans musikkonservatorium, og nå for Amman symfoniorkester. Han virker også som komponist.

Joachim Kjelsaas Kwetzinsky er aktiv som solist, kammermusiker og akkompagnatør i Norge og i utlandet. I mai 2004 vant han under Festspillene i Bergen konkurransen om Rikskonsertenes treårige lanseringsprogram INTRO-klassisk. Han har deltatt som solist på en rekke festivaler i inn- og utland, deriblant Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, Nordland musikkfestuke, Ultima, Christmas at the Kremlin og Woerthersee Classics Festival. Han har tidligere i år vært solist i Griegs klaverkonsert i Klagenfurt, St. Petersburg og Athen.

Stillinger

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev