Hans Kristian Kjos Sørensen: "Open"

Norsk slagverksolist debuterer med Philharmonia Orchestra i London

Hans-Kristian Kjos Sørensen skal være solist på pauker med Philharmonia Orchestra under Aldeburgh Festivalen den 8.juni i år. Det er den tysk-argentiske komponisten Mauricio Kagel´s Paukekonsert som skal fremføres, og komponisten vil selv være tilstede under konserten.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Philharmonia Orchestra regnes som et av verdens beste og viktigste orkestre. Lorin Maazel, Riccardo Muti, Giuseppe Sinopoli, Carlo Maria Giulini, Andrew Davis, Vladimir Ashkenazy og Esa-Pekka Salonen har vært orkesterets musikalske ledere. I dag blir orkesteret ledet av den meget anerkjente Christoph von Dohnányi. Kurt Sanderling er orkesterets æresdirigent. Orkesteret holder hus i The Royal Festival Hall.

Aldeburgh-festivalen er Benjamin Britten´s initierte festival. Han bygget opp Aldeburgh til å bli et kunst- og kultursenter, der verdens fremste musikere og orkestere gjester. Det er Thierry Fischer som dirigerer konserten med den norske musikeren i hovedrollen.

Komponisten Mauricio Kagel har satt begrepet musikkteater på det musikalske kartet som ingen annen. Kagel er kanskje den fremste i dag som kombinerer teater og musikk inn i en felles symbiose. Han er et multitalent som også har satt opp teaterstykker, laget film,
teatermanus, operaer og har dirigert over hele verden. Kagel er festivalkomponist i Aldeburgh i år.

Dette må definitivt regnes som et svært prestisjefylt oppdrag. Det er ikke vanlig å være solist på slagverk, og slett ikke med et orkester som Philharmonia. Etter at Kjos Sørensen kom til finalen og ble prisvinner i den kjente CIEM-konkuransen i Geneve, har dessuten han turnert over hele verden som solist og kammermusiker.

Kjos Sørensens debut-CD, «Open» (BIS), er blitt mottatt med internasjonal anerkjennnelse, og her hjemme med bl.a. en sekser i VG og omtale som en av de fem beste klassiske utgivelser i 2002. Slagverkeren har også flere utgivelser bak seg på ECM innen improvisert musikk.

Mellom slagene med Philharmonia pendler Kjos Sørensen til Feldkirch Festivalen i Østerrike, der han spiller duokonserter med cellisten Tanja Tetzlaff og fiolinisten Daniel Hope. Utover sesongen skal han konsertere i Norge, Tyskland, Belgia og Monaco med recitaler og i samspill med bl.a Ole Edvard Antonsen, Misha Alperin, Anja Lechner og Klaus Maria Brandauer. I Norge er han solist med Det Norske Kammerorkester under Ultima-festivalen med en nyskrevet konsert av Henrik Hellstenius.

Se også Hans-Kristian Kjos Sørensen´s hjemmeside: http://www.hkks.no

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev