Hans Kristian Kjos Sørensen: "Open"

Norsk slagverksolist debuterer med Philharmonia Orchestra i London

Hans-Kristian Kjos Sørensen skal være solist på pauker med Philharmonia Orchestra under Aldeburgh Festivalen den 8.juni i år. Det er den tysk-argentiske komponisten Mauricio Kagel´s Paukekonsert som skal fremføres, og komponisten vil selv være tilstede under konserten.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/09/2021 Kl. 19.30

Oslo

Oslo Operafestival BARNEOPERA

19/09/2021 Kl. 14:00

Oslo

Oslo Operafestival HÅKON KORNSTAD & REZA

19/09/2021 Kl. 17:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

21/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

Philharmonia Orchestra regnes som et av verdens beste og viktigste orkestre. Lorin Maazel, Riccardo Muti, Giuseppe Sinopoli, Carlo Maria Giulini, Andrew Davis, Vladimir Ashkenazy og Esa-Pekka Salonen har vært orkesterets musikalske ledere. I dag blir orkesteret ledet av den meget anerkjente Christoph von Dohnányi. Kurt Sanderling er orkesterets æresdirigent. Orkesteret holder hus i The Royal Festival Hall.

Aldeburgh-festivalen er Benjamin Britten´s initierte festival. Han bygget opp Aldeburgh til å bli et kunst- og kultursenter, der verdens fremste musikere og orkestere gjester. Det er Thierry Fischer som dirigerer konserten med den norske musikeren i hovedrollen.

Komponisten Mauricio Kagel har satt begrepet musikkteater på det musikalske kartet som ingen annen. Kagel er kanskje den fremste i dag som kombinerer teater og musikk inn i en felles symbiose. Han er et multitalent som også har satt opp teaterstykker, laget film,
teatermanus, operaer og har dirigert over hele verden. Kagel er festivalkomponist i Aldeburgh i år.

Dette må definitivt regnes som et svært prestisjefylt oppdrag. Det er ikke vanlig å være solist på slagverk, og slett ikke med et orkester som Philharmonia. Etter at Kjos Sørensen kom til finalen og ble prisvinner i den kjente CIEM-konkuransen i Geneve, har dessuten han turnert over hele verden som solist og kammermusiker.

Kjos Sørensens debut-CD, «Open» (BIS), er blitt mottatt med internasjonal anerkjennnelse, og her hjemme med bl.a. en sekser i VG og omtale som en av de fem beste klassiske utgivelser i 2002. Slagverkeren har også flere utgivelser bak seg på ECM innen improvisert musikk.

Mellom slagene med Philharmonia pendler Kjos Sørensen til Feldkirch Festivalen i Østerrike, der han spiller duokonserter med cellisten Tanja Tetzlaff og fiolinisten Daniel Hope. Utover sesongen skal han konsertere i Norge, Tyskland, Belgia og Monaco med recitaler og i samspill med bl.a Ole Edvard Antonsen, Misha Alperin, Anja Lechner og Klaus Maria Brandauer. I Norge er han solist med Det Norske Kammerorkester under Ultima-festivalen med en nyskrevet konsert av Henrik Hellstenius.

Se også Hans-Kristian Kjos Sørensen´s hjemmeside: http://www.hkks.no

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev