Mia Habib: “The Moon Always Wears a Stone Helmet”, 2007

Månen har en steinhjelm

Dansens Hus og Nasjonal Scene for Dans presenterer Mia Habibs politiske forestilling “The Moon Always Wears a Stone Helmet”, der hun samarbeider med den israelske danseren og koreografen Adva Zakai. Bak denne urpremieren ligger besøk til flyktningeleire på Vestbredden, samt nærstudier av den israelske kvinneaktivist-organisasjonen Machsom Watch.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Koreograf og danser Mia Haugland Habib er både norsk og amerikansk statsborger, og har i tillegg israelsk-libysk bakgrunn.

Så er da også et tilbakevendende tema i hennes produksjoner identitet, religiøse og kulturelle møtepunkt, samt individets forhold til undertrykkende strukturer og regimer.

Habib ser på reisen som en viktig del av sitt arbeid og har flere ganger besøkt konfliktområder som en del av research til kommende produksjoner. Hun tar ofte forestillingen ut av det tradisjonelle scenerommet og har danset for den kurdiske Kvinnegeriljaen i Irak, gjort research i Brasil på sosialpolitiske temaer og gitt workshop på asylmottak her i landet.

Til denne premieren begynte Mia Habib arbeidsprosessen på Madagaskar, før hun reiste videre til en lengre prøveperiode i Israel.

Sammen med den israelske danseren og koreografen Adva Zakai observerte hun den israelske kvinneaktivist-organisasjonen Machsom Watch, og fulgte dem på jobb på checkpoints.

I Jenin flyktningleir spilte de en forestilling og ga workshops til jenter mellom 11 og 15 år på The Freedom Theatre, det eneste teatret på den nordlige delen av Vestbredden.

«The moon always wears a stone helmet» beskrives av Dansens Hus som en duett mellom Habib og Zakai som søker å stille grunnleggende spørsmål om sameksistens.

— Det handler om den smertefulle prosessen det kan være å innse sine fordommer og gi slipp på det entydige bildet av «den andre». Når vi våger å utfordre våre egne sannheter, mister vi også en bit av vår egen plattform, men vi vinner i form av å menneskeliggjøre den fremmede, sier Habib selv.

Idémaker, kunstnerisk leder og utøver er Mia Habib,i samarbeid medAdva Zakai (utøver), Gro Gravås (rom), Stefan Thorsson (musikk/lyddesign), Elisabeth Kjelldal Nilsson (lysdesign) oig Corinne Campos (produksjonskoordinator og kunstnerisk konsulent)

Forestillingen er en co-produksjon mellom Dansens Hus og Centre National de Danse, Paris.
 
Forestillingen spilles på Black Box Teater fra torsdag 19. til og med søndag 22. april, kl 19.00.

Interesserte finner ytterligere informasjon på denne nettsiden.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev